Röplabda: visszavágott a Tiszavasvárinak az SZTE EHÖK SE

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb győzelmet aratott az SZTE EHÖK SE női röplabdacsapata az NB II Keleti csoport rájátszásában, ezúttal a Tiszavasvári otthonában arattak diadalt Szél Márta tanítványai.

Szél Márta a mérkőzés előtt azt kérte lányaitól, hogy fordítsanak fokozott figyelmet a nyitásfogadásokra, ugyanis a csapat nincs hozzászokva az óriási méretű és belmagasságú csarnokhoz, illetve a messziről jövő, húzott nyitásokhoz.

Lendületesen kezdte az EHÖK SE csapata az első játszmát, gyorsan megszerezte a vezetést. 9-6-os állásnál az ellenfél egy meghatározó játékosa sérülést szenvedett, s a cserét követően a hazaiak már nem tudtak lépést tartani a szegedi lányokkal. A centertámadásokra alapozva magabiztosan, mindössze 15 pontot engedélyezve nyerte a játszmát a csapat.

A második játékrészben kisebb koncentrációhiány volt jelen az EHÖK SE-nél, s a húzott, messziről jövő nyitásaival értékes pontokat szerzett a TSE. Szél Márta időkéréssel próbálta felrázni lányait, azonban a taktikusan nyitó hazaiak a szett végén jobban bírták “cérnával”, hiába jeleskedett a Szeged a mezőnymunkában, a befejezések hiányoztak, a hosszú labdamenetek végén rendszerint nekik jegyezték a pontokat.

A harmadik szettet ismét a vendégek kezdték jobban, Neizer, Fürdök, majd Molcsányi nyitásaival jelentős előnyre tettek szert. Innentől nem volt kérdés: a fegyelmezett védekezésből lehet építkezni és eredményesen támadni.

A negyedik játszmára feljavult a Vasvári játéka, ezúttal tartották a lépést az EHÖK SE-vel, támadásban és védekezésben is többet nyújtottak, mint az első illetve a harmadik játszmában. Szél Márta edző időkérésekkel és cserékkel operált, ezúttal sikeresen: a végjátékban ismét minden összejött a szegedi lányoknak, összezárt a blokk, s a támadások is rendre az ellenfél térfelén landoltak. 24-19-nél szettlabdához jutottak, melyet ismét Molcsányi értékesített, hármason kívüli ütésével.

Sikerült tehát visszavágni a Tiszavasvárinak az alapszakasz során elszenvedett vereség miatt. Megemlítendő, hogy a TSE-szurkolók is pozitívan nyilatkoztak a Szeged játékáról, kifejezetten dicsérték a mezőnymunkát.

Következő mérkőzését hazai környezetben, az Egyetemi Sportközpontban (Hattyas sor 10., “D” terem) március 24-én játssza az EHÖK SE. A mérkőzés 17.30-kor kezdődik, a vendég a Hajdúböszörményi TE csapata lesz.

Női röplabda NB II Keleti csoport, rájátszás 3. forduló:

Tiszavasvári SE – SZTE EHÖK SE 1-3 (-15, 19, -12, -19)
Tiszavasvári, Városi Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Ratkóczi, Kerekes
SZTE EHÖK SE: Molnár A., NEIZER, MOLCSÁNYI P., Molnár Sz., Szabó, FÜRDÖK. Cserék: PÁDER (liberó), Krcelic, Lengyel. Edző: Szél Márta.

Szél Márta: “A múlt heti győzelmet követően a Tiszavasvári csapata került a tabella második helyére. Ezúttal ismét a második legjobb csapat ellen győzedelmeskedünk… Gratulálok a csapatnak a három pont megszerzéséért és a szép mezőnymunkáért.”

Előző sztori

Október végéig két ütemben valósul meg a digitális átállás

Következő sztori

Havazás után: nincs több lezárt település, jelentés készül a katasztrófahelyzetről (FRISSÜL!)