Orbán: nem lehet megoldani április végéig az önkényuralmi jelképek problémáját

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kormányoldal nem tudja megoldani, hogy április 30-áig minden szempontnak eleget tevő megoldást találjon az önkényuralmi jelképek tiltására – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, utalva arra, hogy az Alkotmánybíróság április végével helyezte hatályon kívül az önkényuralmi jelképek használatát tiltó büntető törvénykönyvi rendelkezést.

A kormányfő szerint emberiesség kérdése, hogy egy ilyen történelmű országban, mint Magyarország, az áldozatokra való tekintettel nem megengedhető bizonyos szimbólumok szabad viselete. Ebben a kérdésben azonban a magyar felfogás összeütközésbe került a nemzetközi gyakorlattal, és ezt a problémát kell megoldani, alaposan meg kell vitatni, tehát “semmilyen további alkotmánymódosításra vagy gyors megoldásra sem szükség, sem lehetőség nincs” – mondta Orbán Viktor, jelezve, hogy európai megoldást kell találni.

Ha kell, erőből folytatjuk a csökkentést

Ha nem alakul ki együttműködés a kormány és a közműszolgáltatók között, a kabinet erőből folytatja a rezsicsökkentést – közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Azt mondta, a kormány szeretne együttműködni a szolgáltatókkal, ennek alapja azonban a további rezsicsökkentés, amelyet a miniszterelnök egész Magyarország sikerének nevezett.
A rezsicsökkentés ügyében zajló aláírásgyűjtésről szólva Orbán Viktor kijelentette: számára az a népszavazás erejével ér fel, mert “olyan erős barátai vannak a nagy nemzetközi szolgáltatóknak”, amelyekkel szemben a magyar kabinet egymagában aligha tud a lábán megállni.

Előző sztori

Zenés pódiumest hagyományról az IH Rendezvényközpontban

Következő sztori

Nagy pelyhekben hullott a hó péntek délelőtt (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek