Közélet

Október végéig két ütemben valósul meg a digitális átállás

Október végéig két ütemben valósul meg a digitális átállás

2013. március 17., vasárnap
Október végéig két ütemben valósul meg a digitális átállás

A digitális átállás után az eddiginél több televíziós csatornát foghatnak ingyenesen azok a háztartások, amelyeknek nincs előfizetésük - mondta Belénessy Csaba a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Az MTI korábbi vezérigazgatója beszámolt arról is, hogy az új technikai lehetőség az eddigitől eltérő műsor-összeállításra is lehetőséget ad majd, hiszen a jelenleginél több csatornát tesz foghatóvá. Mint mondta, erről is szó lesz a március 19-20-án, a Velencei-tó partján megrendezendő Digitális Korrektúra konferencián.

Tóth András

, az Antenna Hungária kommunikációs vezetője a műsorban arról beszélt, hogy akik jelenleg ingyenesen fogják a földfelszíni sugárzású csatornákat, azoknak egy átalakító készülékre, úgynevezett set-top boxra lesz szükségük, amely mintegy hat-hétezer forintba kerül. Emlékeztetett azonban arra, hogy a rászorulók ehhez támogatást is kaphatnak. A Korrektúra Kft. közleményben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) főigazgatójának tájékoztatása alapján azt közölte: Magyarországon egyedülálló programot vezettek be, hogy az arra rászorulók digitális átállását segítsék.

Aranyosné Börcs Janka

hozzátette: különböző kutatásokat, felméréseket végeztek, helyi önkormányzatokkal egyeztettek, amiről a konferencián beszél majd, mint ahogy arról is, miként támogatják azokat, akiknek nincs lehetőségük a digitális átállás anyagi terheit viselni. Az NMHH főigazgatójának közlése szerint mintegy 50 ezren igényelhetnek majd ingyenes set-top boxot (összesen mintegy 450-500 ezer háztartásnak kell beszereznie átalakítót vagy új televíziót). Ez minden esetben a helyi önkormányzattal történő egyeztetés után valósul meg - tette hozzá.

Somlói Zsolt

, a Mindshare vezetője - a Korrektúra Kft. tájékoztatása szerint - arra mutatott rá, hogy ugyan csökkentek a tévés költések az elmúlt években, de a bővített szolgáltatást igénybe vevő új ügyfelek, akik több százezren is lehetnek, új célcsoportjai lehetnek a médiaügynökségeknek. A jogszabályok szerint Magyarországon 2014. december 31-ig kell megtörténnie a digitális átállásnak, ezután már mindenki csak digitális rendszerben televíziózhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.