Negyedmillió ember ölelné körül a Balatont szegedi kezdeményezésre

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyedülálló, negyedmilliós tömeget mozgósító kezdeményezést mutat be a Balatonikum Egyesület a Szegedi Utazási Börze hétvégi kiállításán: céljuk, hogy május 19-én (a Pünkösdi hosszú hétvégén) a Balaton mentén élőláncot alkotó tömeg kéz a kézben átölelje a magyar tengert.

Guinness világrekord-kísérletre készül a szegedi Balatonikum Egyesület. A magyar tengert népszerűsítő közösség ezen a hétvégén a szegedi Utazás Börzén csábítja a helyieket egy 250 ezer embert megmozgató kísérlet erejéig a májusi Balatonhoz. Céljuk, hogy 2013 május 19-én (a Pünkösdi hosszú hétvégén) a Balaton mentén élőláncot alkotó tömeg ölelje át a tavat. Kezdeményezésük „világra szóló”, mindenki felé nyitott projekt, amely a térség gyönyörű értékeire hívja fel a figyelmet.

“A kétszázötvenezer jelentkező bevonásával és partra vonzásával az előszezonban kívánunk méltó figyelmet biztosítani a Balaton egészének. Ezt a törekvésünket egy emlékezetes hosszú hétvége (Balatoni Sokadalom) formájában, minden településen színes program kavalkáddal, illetve csak a résztvevőknek biztosított helyi kedvezmények révén kívánjuk elérni. Azon vagyunk, hogy a Karnyújtásnyi Balaton alkalmával, (egyedi látványt teremtve) minél több hajó, vitorlás, hőlégballon, biztosítsa a kuriózumszámba menő kezdeményezésünk fotogén profilját” – olvasható az egyesület közleményében.

A Szegedi Utazási Börze, amely a régió legnagyobb turisztikai seregszemléje 2013. március 23-24. között új helyszínen, az SZTE TIK aulájában várja az utazások és aktív kikapcsolódások iránt érdeklődő látogatókat.

Előző sztori

Zártkapus lesz a Szeged 2011 Cegléd elleni meccse (FRISSÍTVE!)

Következő sztori

Könnyebb mobiltelefont találni, mint illemhelyet