/

Nagyobb a jóképűbb férfiak fizetése, a szebb nőké nem

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jobb külsejű férfiaknak egyötöddel nagyobb a fizetésük az átlagosnál, a nők esetében viszont nem jár ilyen előnnyel a szebb külső – mutatkozott meg egy ausztráliai felmérés során.

A joképűbb férfiak minden szakmában – a kétkezi munkáktól az értelmiségi állásokig – átlagosan 22 százalékkal több a fizetésük. Andrew Leigh közgazdász a nők esetében kétélű pengének ítéli a szebb külsőt. „Akadnak még mindig olyan emberek, akik szerint a szépség és okosság nemigen fér meg egymással nők esetében, úgy vélik, egy szép nő kevésbé jó munkaerő, mint egy átlagos külsejű. A férfiak megítélésénél viszont nincs szőkenő-szindróma” – idézte a kutatót a The Daily Telegraph című brit lap.

A rútságot alacsonyabb fizetéssel „büntetik” a munkáltatók. A csúfabb férfiaknak 26 százalékkal kisebb a fizetésük, mint átlagos külsejű kollégáiknak, a rútak és szépek között pedig akár 50 százalékos is lehet a fizetéskülönbség.

Előző sztori

Edzőcentrum épül a SZVSE-pályán + FOTÓK

Következő sztori

Ausztriában síeltek olvasóink

Legutóbbi hasonló cikkek