/

Nagy pelyhekben hullott a hó péntek délelőtt (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntek reggel nagy pelyhekkel szakadó hóra ébredtünk Szegeden, délutánra azonban lecsillapodott az idő, még a nap is előbújt. Mindeközben a meteorológia a másodfokú figyelmeztetéseket elsőfokúra mérsékelte.

13.15 Kisütött a nap, a délelőtti hóesésnek lassan szinte semmi látszatja nem marad a városban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő hét közepéig hasonlóan szeszélyes időre kell felkészülni, 3 és -1 fok közötti hőmérsékletre és vegyes halmazállapotú csapadékra számíthatunk.

Korábban írtuk:

Mindenhol elsőfokúra mérsékelte korábban kiadott másodfokú figyelmeztetéseit az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken kora reggel.

Korábban péntekre Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére másodfokú figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat. Most ezt mind a viharos szélre, mind a hófúvásra vonatkozóan elsőfokúra mérsékelték. Így már valamennyi érintett területeken csak citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetések, illetve riasztások vannak érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken kora reggel az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: északkeleten és az ország középső sávjában a sokfelé viharos (60-85 kilométer/órás) széllökésekkel kísért északi szél estére lassanként mérséklődik.

A Dunától keletre fekvő tájakon a déli órákig folytatódik a váltakozó intenzitású havazás, amelynek során legfeljebb 6 centiméternyi friss hó hullhat. Emiatt kora délutánig helyenként hófúvásra is számítani kell – tették hozzá.

A meteorológiai szolgálat egész napra szóló figyelmeztetése szerint a viharos szél miatt jelenleg tizenhárom megyében – Borsod-Abaúj-Zemplénen és Szabolcs-Szatmár-Beregen kívül Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Pest megyében, valamint Budapesten van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Csongrád, Bács-Kiskun és Pest megyében, továbbá a főváros területén várható hófúvás miatt is elsőfokú a figyelmeztetés.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Orbán: nem lehet megoldani április végéig az önkényuralmi jelképek problémáját

Default thumbnail
Következő sztori

Sümegi adomány egy vajdasági falunak

Legutóbbi hasonló cikkek