Közélet

Márciusban publikálják a népszámlálási adatokat

Márciusban publikálják a népszámlálási adatokat

2013. március 18., hétfő
Márciusban publikálják a népszámlálási adatokat

Március 28-án publikálja a 2011-es népszámlálás végleges adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) – tudta meg a Magyar Hírlap a KSH-tól.

A lap hétfői száma szerint az információkat a felhasználóknak megyei bontásban, "településsorosan", Excel formában a hivatal honlapján is elérhetővé teszik. A népességre vonatkozóan a főbb demográfiai jellemzőket, így az életkor, a nemek, a családi állapot, az iskolai végzettség, továbbá a gazdasági aktivitás szerinti megoszlásokat, nemzetiség és vallás szerinti szerkezetet közölnek. A háztartásokra, családokra vonatkozóan az egyes típusok – például házaspár, élettársi kapcsolat, egy szülő gyermekkel vagy egyedülálló –, valamint a gyermekszám szerinti összetételt tartalmazza majd a március végi összeállítás. A lakásokra vonatkozóan pedig a szobák számát, az építési évet, a tulajdonjelleget, az alapterületet, a komfortosság szerinti adatokat ismertetik. Az új statisztikai jogszabály továbbra is előkészítési szakaszban van, jelenleg szakértői egyeztetések zajlanak a törvényről, amelynek elfogadásával kapcsolatban még nincs ismert dátum - közölte a hivatal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.