Sport

Labdarúgás: Gahwagi nem érzi jogosnak a kiállítást, de örül a győzelemnek

Labdarúgás: Gahwagi nem érzi jogosnak a kiállítást, de örül a győzelemnek

2013. március 26., kedd
Labdarúgás: Gahwagi nem érzi jogosnak a kiállítást, de örül a győzelemnek

Parázs csatát nyert 2-1-re a Dabas ellen a Mórahalom a hétvégén az NB III Alföld csoportjában. A találkozó végén vitatott körülmények között kiállított Gahwagi Nebilt kérdeztük a meccsről.

- Második meccsüket is megnyerték a tavaszi sorozatban, ősszel pedig épp a mostani ellenfél ellen született meg az első diadal. Ráadásul akkor kulcsszerepet vállalt a fordításban idegenben...

- Amikor Dabason játszottunk ősszel, az is egy nagyon nehéz találkozó volt, dacára annak, hogy már az első tíz percben emberelőnybe kerültünk. Teljesen szoros, kiegyensúlyozott meccset vívtunk, a vendéglátók végig vezettek, szinte csak a végén sikerült megszereznünk a győzelmet. Most is hasonló meccsre számítottunk.

- Az ellenfél ráadásul az osztály egyik legjobb csapata, amire előzetesen Csák Zoltán vezetőedző is felhívta a figyelmet. Ez is olyan nehéz mérkőzés volt, mint az őszi?

- Tudni kell, hogy a dabasiaké esetében egy nagyon jó, erős felépítésű csapatról van szó, amely képzett, és magas játékosokból áll, ebből adódóan pontrúgásaik is nagyon veszélyesek voltak. A második félidőben ennek megfelelően is játszottak. Mivel műfüvön vívtuk a találkozót, ami nekünk, mint alapvetően "játszós" csapatnak, jót tett. Az első félidőt uraltuk, aztán a folytatásban bennragadtunk az öltözőben, végig a Dabas irányított. Magas támadóik révén sorra alakították ki a helyzeteiket, s ki is egyenlítettek. Szerencsére a végén

Fülöp Tibor

lőtt egy gólt, amivel itthon tartottuk a három pontot.

- Paprikás lett a végjáték, és ön sem úszta meg lap nélkül, ráadásul egyből pirosat kapott. Mi történt?

- Mivel nemrég tértem vissza sérülésemből, és keveset játszottam eddig, így csereként vetett be a mester

Joseph Ngalle-lal

együtt, aki ugyancsak sérült volt korábban. A lefújás előtti pillanatokban a vendégek jöttek volna szabadrúgással, amikor gyorsan odaálltam közvetlen közel a labda elé, hogy ne végezhessék el azonnal a pontrúgást. Az ellenfél játékosa ekkor ahelyett, hogy rám pöckölte volna a labdát - ami után a taktikai szabálytalanságért kaptam volna egy sárga lapot - úgy, ahogy volt, a lábammal együtt elrúgta azt. Ettől a levegőbe repültem, aztán kicsit fel is kaptam a vizet, s kérdőn oda álltam elé, de nem ütöttem meg, kicsit ellöktem magamtól, ő is ellökött, odajöttek a többiek is mindkét csapatból, meg a bíró is, aki ezután úgy ítélte meg, hogy visszaütöttem, s azonnal piros lapot adott. Pedig nem történt ütés - ezt az ellenfél edzője is elismerte - és egyenlő mértékű büntetést kellett volna ítélni. Amikor pedig lementem a bíró le is fújta a mérkőzést. De nyertünk az a lényeg, nagyon fontos győzelem volt.

- A folytatásban Tökölön sem vár egyszerű csata a Mórahalomra. Mire számít?

- Sajnos emiatt a közjáték miatt Tökölön nem léphetek pályára, s Magyar György sem, ő öt sárga lapja miatt. Szeretnénk Tökölön is folytatni a jó tavaszi szériánkat. Most nagyon összeállt a csapat, képesek vagyunk rá, hogy ott legyünk a tabella elején. A Tisza Volán példája is bizonyítja, hogy ebben az osztályban bárki megverhet bárkit. Korábbi edzőnk, Tóth Ákos új csapata ráadásul élcsapatokat ver meg, ami nekünk is sokat jelent hiszen ezek az egységek pontokat veszítenek, ami megkönnyíti a felzárkózásunkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.