Kamerák őrködnek Dorozsma biztonsága felett + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyedülálló kamerarendszert helyeztek üzembe Dorozsmán, melyek a frekventált területeket pásztázzák. Cél a közbiztonság javítása, illetve, hogy elriasszák a rongálókat. Jelenleg hét kamera működik, de továbbiak telepítését is tervezik a körzet Fidesz-KDNP-s képviselői.

Már a 2010-es kampányidőszakban ígéretet tettek a megválasztott dorozsmai képviselők, hogy lépéseket tesznek Dorozsma közbiztonságának javításáért. Mihálffy Béla portálunknak elárulta, e területen első lépésként a rendőrség internet-hozzáférését kezdték el fizetni, később új körzeti megbízotti irodába költöztették a Kiskundorozsmán szolgálatot teljesítő rendőröket. A művelődési ház mögötti épületben megnyílt új Körzeti Megbízotti Irodában hatan teljesítenek szolgálatot. Lényeges változást hozott az iroda megnyitása, hiszen a dorozsmaiaknak korábban a Belvárosi Rendőrőrsre kellett utazniuk, ott foglalkoztak észrevételeikkel, panaszaikkal, míg január közepétől a KMB-s irodát kell felkeresniük.

Kosik Dénes ötlete illeszkedett a közbiztonságot javító lépésink közé, hogy térfigyelő kamerarendszert alakítsunk ki. Olyan helyekre kerültek ki például a kamerák, ahol korábban rongálások történtek, ezen felül intézményeink egy részét is kamera figyeli” – tájékoztatott Mihálffy. A Fidesz-KDNP-s politikustól megtudtuk, a fejlesztést a részönkormányzati, illetve egyéni képviselői keretből fedezték, összesen három és fél millió forintot költöttek erre.

Kosik Dénes elmondta, akkor merült fel a kamerarendszer kiépítésének ötlete, amikor az egyik buszváró üvegét egymás után ötször törték össze. De arra is volt példa, hogy kukákat, játszótéri eszközöket gyújtottak fel. „Hét helyre kerültek ki kamerák, a tavaly átadott stációkat, a közelében lévő óvodát és a sportcsarnokot figyeli egy forgatható kamera. Ezen felül a főtérre, a templom melletti parkba, a Széchenyi utcai buszfordulóhoz, a Maróti Gergely térre, a Jerney utcai játszótérnél és a Faragó téri játszótéren van egy-egy kamera” – sorolta el a helyszíneket a másik dorozsmai Fidesz-KDNP-s képviselő.

Megtudtuk, a rendszer továbbfejlesztését tervezik, a Dorozsmára bevezető utakat is be szeretnék kamerázni. Kosik Dénes portálunknak elmondta, az szegedi költségvetés elfogadásakor a részönkormányzati keretről és az egyéni képviselői forrásokról is pozitív döntés született, így lesz anyagi fedezet további kamerák telepítésére. A politikus úgy becsüli, hogy 6-700 ezer forintból tudják fejleszteni a jelenlegi rendszert.

A kamerák képei a városi rendőrkapitánysághoz futnak be, így azonnal tudnak reagálni, ha valami bűncselekményre utaló jelet látnak. „Ezúton is szeretnénk köszöntet mondani Zélity László ezredesnek, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetőjének a segítségéért és az együttműködésért” – jelentette ki Mihálffy Béla, hozzátéve, a végső cél nem változott, önálló rendőrőrsöt szeretnének Dorozsmára.

no images were found

Előző sztori

Zimány Linda 100 bombázó közül lett első Amerikában

Default thumbnail
Következő sztori

Futsal: dél-alföldi rangadó Algyőn

Legutóbbi hasonló cikkek