/

Fiataloktól fiataloknak: féléves All In PartyRadio + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fiatalok szerkesztik fiataloknak Szeged legfrissebb online rádióját, az All In PartyRadiót: a főként interneten és okostelefonon nyomuló csatorna nemcsak bulira hangol, de tájékoztatja az egyetemistákat az őket érintő legfontosabb tudnivalókról is.

Fél év működés után mutatkozott be a sajtó képviselői előtt az All In PartyRadio csütörtök délután. Az online rádiócsatorna különlegessége, hogy száz százalékig fiatalokból áll, üzemeltetése pedig újító módon szembemegy a megszokottakkal: a szerkesztők célja bebizonyítani, hogy analóg FM-technika nélkül is lehet rádiózni. Műsoridejükkel és tartalmukkal a fiatalok igényeihez alkalmazkodnak, témáikkal pedig az őket érintő kérdéseket vitatják meg.

Külföldi diákoknak is

A rádió több középiskola médiahallgatóival és a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakos diákjaival is együtt dolgozik, mindenki egy kicsit saját ízlése szerint alakítva az adások tartalmán. “Fél évvel ezelőtt néhány fiatal úgy gondolta, hogy a városban működő rádiók nem felelnek meg minden elvárásuknak, új ötleteik támadtak, így alakult meg az All In PartyRadio. Zömében nem profi rádiósok dolgoznak nálunk, de éppen ez adja a különlegességét. Tőlünk szól, rólunk szól – épp ettől lesz valóban nekünk való” – mondta Molnár Balázs, a rádió műsorvezetője.

Az egyetem több karával is szoros együttműködésben vannak, szerda esténként például az SZTE ÁJTK Law Is In The Air című műsorával hangolnak a jogászbulikra, emellett angol nyelvű műsort vezetnek a külföldről érkezett hallgatók tájékoztatására is, akiknek korábban semmilyen komolyabb fórumuk nem volt a városban. Szombatonként a stúdió maga alakul át szórakozóhellyé, ahol ünnepségeket, születésnapokat is tarthatnak. Azért nem csak szórakoztatás, de a közszolgálat is fontos a rádió számára, ennek szellemében felvették a kapcsolatot a rendőrkapitányság és a drogambulancia szakembereivel is, akik prevenciós adásokat tartanak.

A legnépszerűbb hazai mobilalkalmazás

Egy android és iOS operációs rendszer alatt is futó alkalmazás segítségével könnyen ráhangolódhatunk a csatornára, ahol nemcsak hangot, de képeket és videókat is kapunk egy csomagban. A program több, mint 19 600 letöltést ért el, sokáig a legnépszerűbb hazai telefonos alkalmazások listáját is vezette. Ráadásul a mobil keretekre szabott, szűkös adatforgalmi lehetőséghez is alkalmazkodott: egy tömörítési eljárásnak köszönhetően a legszerényebb “internetfogyasztó” a hazai webrádiók között. A T-Home IPTV-kínálatában történt megjelenés után nemrégiben az Invitellel is sikerült megállapodást kötni, ezzel további 150 ezer háztartásban váltak elérhetővé – magyarázta Molnár Balázs.

Hogy megkönnyítse az elérést, az All In PartyRadio a Goodnet jóvoltából három megyében szétszórt, ingyenes Wifi hotspotokkal is várja a notebookkal és okostelefonnal rendelkezőket, ahol a rádió hallgatása mellett Facebook-oldalunkra is fellátogathatunk. Szegeden például a Huszár Mátyás rakpart közelében kapcsolódhatunk a rádióra, de többek között Algyőn, Domaszéken, Mórahalmon, valamint több Békés és Szabolcs megyei településen is fellelhetjük a rádióállomást.

Jó Arc rovatunk szereplőit portálunkon, zenei ízlésüket pedig az All In PartyRadio műsorában ismerhetitek meg: délután öt és hat óra között tíz kedvenc számuk kerül a lejátszóba!

no images were found

Előző sztori

Mindenki irigyelheti a mórahalmi járási hivatalt + FOTÓK

Következő sztori

Pénteki programajánló: Korai Öröm, Fish!, továbbá „közérzeti kabaré” + FOTÓK, VIDEÓK