Sport

Európai hokibajnokságot tervez a nemzetközi szövetség

Európai hokibajnokságot tervez a nemzetközi szövetség

2013. március 5., kedd
Európai hokibajnokságot tervez a nemzetközi szövetség

Áprilisban dönthet a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) arról, hogy a 2014/15-ös szezonban bajnokságot ír ki európai válogatottak számára.

Kalervo Kummola

, az IIHF legfőbb irányító szervezetének tagja - a finn szövetség vezetője - kedden elmondta, hogy szeretnék kibővíteni 16 vagy 24 csapatosra azt a tornát, amelyen a földrész négy legerősebb együttese, az orosz, a svéd, a finn és a cseh válogatott vesz részt 1996 óta idényenként négyszer. A sportágban 1910 és 1932 között rendeztek klasszikus Európa-bajnokságokat, később - egészen 1991-ig - a világbajnoki helyezések alapján hirdettek kontinentális bajnokokat. A hokiban nincsenek kontinentális szövetségek, így csak az IIHF írhat ki nemzetközi - akár a teljes Európát felölelő - bajnokságot. Az biztos, hogy a viadalt nem egy helyszínen és nem egy-két hét alatt rendeznék meg. A válogatottak egy teljes szezonon át, meghatározott hétvégenként találkoznának egymással, és az IIHF-en múlik, hogy a legjobb csapat hivatalosan Európa-bajnoknak tekinthető-e majd.

Kovács Zoltán

főtitkár közölte, hogy a magyar szövetség támogatja a kezdeményezést. "Felértékelődnének a válogatott hétvégék, és nem kellene keresni a csapatokat a nemzetközi tornákra" - mondta, hozzátéve: az IIHF ötlete nyomán nőne a hokitornák reklámértéke is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.