Az időjárás miatt módosul a Dél-Alföldi Futókörverseny programja

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rossz idő miatt újra módosítani kellett az I. Dél-Alföldi Mezei Futókörverseny forgatókönyvét, melynek hivatalos nyitánya így tovább csúszik, április 10-én lesz a mórahalmi vásártéren.

Március 16-án, egy nappal a nemzeti ünnepet követően a rendkívüli havazás miatt végül egy nem hivatalos versenyt rendeztek a Felső Tisza parti stadionban az I. Dél-Alföldi Mezei Futókörverseny nyitófutama helyett. Az égiek azóta sem fogadták kegyeiekbe a megmérettetést, amelynek hivatalos nyitánya a zord időjárás miatt nem Szegeden, hanem a versenysorozat következő állomáshelyszínén, a mórahalmi vásártéren lesz, április 10-én. Jó hír viszont, hogy a Szegedi Sport és Fürdők Kft. nagy tapasztalatú sportrendezvény-szervezői melléálltak a kezdeményezésnek, és már közösen dédelgetik a több mint fél évig tartó sportrendezvény alakulását.

“Mi örömfutásnak, családi versenynek szeretnénk a tömeges futókörversenyt, de a mostani időjárásban nem mindenki lelné kedvét. Ezért arra a kényszerű döntésre jutottunk, hogy a verseny március 30-i, szegedi hivatalos nyitány elmarad, azt áttesszük a következő állomás helyszínére és időpontjára, április 10-re, szerdára, a mórahalmi vásártérre, ahol a mórahalmiak messze földön híres vendégszeretetükkel várják a többi körversenyfutam helyszíneinek sportszeretőit. A futókra jellemző, hogy nem adják fel, ezért mi sem adjuk fel” – közölte a versenysorozat társszervezője, Gusztos Gábor, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatóhelyettese.

A verseny ötletgazdája ezt azzal egészítette ki: azért is fontos, hogy mindenki ott legyen a nyitányon, mert az összesített pontverseny helyezettjeit értékes ajándékokkal jutalmazzák a szervezők. Csonka Gábor hozzátette: azok, akik a szegedi nyitányt várták, és a szegedi állomásról indultak volna sem maradnak csalódottak. A szegedi futamot is pótolják, beiktatják azt a versenysorozat részébe, egy későbbi időpontra. A korábban leadott nevezések érvényesek az áprilisi, mórahalmi hivatalos rajtra is, ahova a szegedieknek sem kell sokat utazniuk, hiszen az a “szomszédban” van. A szervezők természetesen várják a további nevezéseket is az áprilisi kezdésre, amikorra a remények szerint elmúlik a téli időjárás, és végre elérkezik a tavasz. Így igazi örömteljes élménnyé válhat a verseny mindenki számára.

Előző sztori

Labdarúgás: „kis” győzelem a Fradi ellen, nagy ugrás a tabellán

Következő sztori

Egy igazán pofátlan parkolás a szegedi belvárosban