Közélet

Április első napjaiban is többfelé havazhat

Április első napjaiban is többfelé havazhat

2013. március 31., vasárnap
Április első napjaiban is többfelé havazhat

Április első napjaiban is többfelé havazhat az országban, és néhol még nappal sem lesz plusz 2 Celsius-foknál melegebb. Bár húsvéthétfőn naposabb időre van kilátás, a hét többi napján borús, esős időre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap délután az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

E szerint hétfőn számottevő csapadék nem várható, és több-kevesebb időre mindenütt kisüt majd a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 1 fok között alakul. Nappal plusz 5 és plusz 10 Celsius-fok között várható a hőmérséklet. Kedden délnyugat felől fokozatosan beborul az ég. Kedden és szerdán egyre többfelé várható eső, zápor. A Nyugat-Dunántúlon havas eső, havazás is lehet. Többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A szél többfelé megerősödhet, szerdán viharos széllökések is lehetnek. Kedden a minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximumhőmérséklet nyugaton 3, keleten 11 fok körül várható. Szerdán a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 7 között lehet, a maximumok nyugaton 2, keleten 10 fok körül alakulnak. Csütörtökön több-kevesebb napsütés várható, és csak helyenként lehet záporeső. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 3 fok közötti hőmérséklet várható, nappal plusz 5 és plusz 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Pénteken délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg délen, délnyugaton várható eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 8 és plusz 13 fok között alakul. Szombaton változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Helyenként fordulhat elő záporeső. A minimumhőmérséklet plusz 1 és plusz 6, a maximumhőmérséklet plusz 7 és plusz 12 fok között alakul. Elszórtan jövő vasárnap is lehet eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű, nappal plusz 5 és plusz 10 fok közötti hőmérséklet várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.