Vízilabda: Berlinben zárja a csoportküzdelmeket a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fel Berlinbe! – lehetne a jelszava a két legnépszerűbb szegedi sportegyesületnek. A Pick vasárnapi BL-meccse után most az A-Híd Szeged VE is a német fővárosban zárja a csoportküzdelmeket.

Ám Vincze Balázs együttese számára egészen más a tét, sőt, eleve van tétje a meccsnek. A Pick könnyed meccset vívhatott a csoportból való biztos továbbjutás tudatában vasárnap, ám Török Béláéknak, ha nem is a nyolcaddöntő, mert azt már kezdettől fogva biztosra vehettük, hanem a csoportelsőség a tét, amire egyébként jó esélyük van. Bár a német Spandau hazája abszolút favoritcsapata, európai szinten középcsapatnak számít, amit tükröz a D csoportban elfoglalt utolsó helye is. A két gárda a Bajnokok Ligája nyitányán csapott össze, a Szeged egyetlen idei szegedi rendezésű BL-meccsén, a nyitott újszegedi sportuszodában, egy verőfényes szeptember végi szerda délutánon, s nyert simán 8-5-re. Vitathatatlan, hogy most is Szivós Mártonék a favoritok, s várhatóan könnyedén gyűjtik be a kötelező győzelemért járó három pontot, s vele a csoportelsőséget is, függetlenül attól, hogy a Partizan Beograd mit játszik Isztambulban. Ott a szerbek akár meg is fázhatnak az izzó hangulatú török “fürdőben”, hiszen Belgrádban 5-5-ös döntetlenre végződött a két gárda összecsapása, s pont e pontveszteség az egyik oka annak, hogy a Partizan nagy valószínűséggel csak a második helyről várhatja a sorsolást. Ez csak akkor történne másként, ha a szerbek nyernének Törökországban a Szeged pedig kikapna Berlinben…

A mieink hétfőn indultak Szegedről a Brandenburgi Kapu árnyékába, kedden délelőtt és este egy-egy edzéssel izzítanak a szerdán, 19.30-kor kezdődő találkozóra.

A férfi vízilabda Bajnokok Ligája D csoportjának jelenlegi állása:
1. A-HÍD SZEGED VE 7 6 – 1 70–49 +21 18
2. Partizan Beograd (szerb) 7 5 1 1 59–43 +16 16
3. Galatasaray (török) 7 3 1 3 52–53 –1 10
4. CSM DiGi Oradea (Nagyvárad – romániai) 8 2 – 6 70–85 –15 6
5. Wasserfreunde Spandau 04 (német) 7 1 – 6 53–74 –21 3

Előző sztori

Női futball: Zimányi Kovács egy félidőt játszott a Slovan ellen + VIDEÓ

Default thumbnail
Következő sztori

Kenőpénzért pályázati támogatást és hitelt ígért a férfi