Bulvár

Százezer forintos díjat tűztek ki a fegyveres rablókra

Százezer forintos díjat tűztek ki a fegyveres rablókra

2013. február 6., szerda
Százezer forintos díjat tűztek ki a fegyveres rablókra

Százezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője annak, aki segít kézre keríteni egy szegedi fegyveres rablás elkövetőit.

Fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt ismeretlen tettesek ellen nyomoz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya. A feljelentés szerint két ismeretlen elkövető 2013. január 14-án az esti órákban Szegeden az Agyagos és a Gáspár Zoltán utca közötti útszakaszon megtámadott egy nőt, majd egy késsel, valamint egy lőfegyver utánzattal fenyegetőzve megszerezték a sértett táskáját. A nő nem sérült meg. A nyomozás során lefolytatott adatgyűjtések eredményeként látókörbe került egy 20-25 év körüli, 172 cm magas, rövid, sötét hajú férfi, aki a bűncselekmény elkövetésének időpontjában sötétkék szálkoptatott farmert, és sötétszürke kabátot viselt. A keresett személy testi jellegzetessége, hogy orra enyhén turcsi, illetve mozgása hintázó, karjait testétől távol tartja, azokat erősen lengeti.

Az egyik gyanúsítható személyről fantomkép készült. A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetőiről, vagy a fantomképen látható személyről bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnüldözési Alosztályán, vagy hívja a 112-es segélyhívószámot. A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 100 ezer forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövetők azonosíthatók, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.