Közélet

Szalmából építik újra a dómot a Széchenyi téren

Szalmából építik újra a dómot a Széchenyi téren

2013. február 27., szerda
Szalmából építik újra a dómot a Széchenyi téren

Különleges, szalmából készült műalkotásokat tekinthetnek meg február 28. és március 3. között a IV. Toros Pálinkafesztiválra kilátogatók: a horvát művészek madarat, malacot és a dóm kicsinyített mását is elkészítik a nem mindennapi szoboralapanyagból.

A már megszokott disznótoros ételek, gasztronómiai különlegességek és ízes hazai italok kóstolása mellett különleges műalkotásokat is megtekinthetnek az érdeklődők a IV. Toros Pálinkafesztiválon.

Nikola Faller

szobrászművész Horvátországból érkezik a Tisza partjára, ahol speciális módszerrel, szalmából készíti alkotásait. Nikola Faller a nonprofit formában működő SLAMA tájművészeti projekt kiötlője és vezető művésze, mely projekt célja a kreatív tudatosság társadalmi népszerűsítése. A kortárs művészekből álló csoport 2006 óta készít szalmaszobrokat, 2008 óta pedig évente megrendezik a SLAMA - Land Art Project nemzetközi kortárs művészeti fesztivált. A fesztiválon számos fiatal vesz részt, akiket a projekt művészei a természettel való harmóniában történő alkotómunkára tanítanak. "A fesztivál mind a négy napján dolgozni fog egy művön, szalmából készül egy sertés és egy madár, valamint helyi nevezetességként a dómot is felépíti majd a szobrász. Emellett néhány kisebb alkotását is elhozza Nikola Faller, melyeket szintén megtekinthet a közönség" - nyilatkozta portálunknak

H. Nagy László

szervező. A IV. Toros Pálinkafesztivál szakmai zsűrijének feje ezúttal is

Sági Szilárd

gasztrokibic lesz, aki szerint kolbász- és szalámikészítéskor érdemes kísérletezni, ő külön szokta díjazni, ha valaki valami különlegességgel rukkol elő. Nemcsak a feledhetetlen ízekről méltán híres a fesztivál, hanem egyedi hangulatáról is, a négy nap alatt fellép többek között a Nyenyere népzenei együttes, Szirtes Edina és a Harmónia Folk Garden, a Canarro, a Kravaiar és a Balkan Fanatik is. A fesztiválra természetesen a SZEGEDma.hu is kilátogat, az

All In PartyRadióval

a helyszínről jelentkezünk majd képekkel és beszámolókkal!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.