//

Szalmából építik újra a dómot a Széchenyi téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különleges, szalmából készült műalkotásokat tekinthetnek meg február 28. és március 3. között a IV. Toros Pálinkafesztiválra kilátogatók: a horvát művészek madarat, malacot és a dóm kicsinyített mását is elkészítik a nem mindennapi szoboralapanyagból.

A már megszokott disznótoros ételek, gasztronómiai különlegességek és ízes hazai italok kóstolása mellett különleges műalkotásokat is megtekinthetnek az érdeklődők a IV. Toros Pálinkafesztiválon. Nikola Faller szobrászművész Horvátországból érkezik a Tisza partjára, ahol speciális módszerrel, szalmából készíti alkotásait.

Nikola Faller a nonprofit formában működő SLAMA tájművészeti projekt kiötlője és vezető művésze, mely projekt célja a kreatív tudatosság társadalmi népszerűsítése. A kortárs művészekből álló csoport 2006 óta készít szalmaszobrokat, 2008 óta pedig évente megrendezik a SLAMA – Land Art Project nemzetközi kortárs művészeti fesztivált. A fesztiválon számos fiatal vesz részt, akiket a projekt művészei a természettel való harmóniában történő alkotómunkára tanítanak. “A fesztivál mind a négy napján dolgozni fog egy művön, szalmából készül egy sertés és egy madár, valamint helyi nevezetességként a dómot is felépíti majd a szobrász. Emellett néhány kisebb alkotását is elhozza Nikola Faller, melyeket szintén megtekinthet a közönség” – nyilatkozta portálunknak H. Nagy László szervező.

A IV. Toros Pálinkafesztivál szakmai zsűrijének feje ezúttal is Sági Szilárd gasztrokibic lesz, aki szerint kolbász- és szalámikészítéskor érdemes kísérletezni, ő külön szokta díjazni, ha valaki valami különlegességgel rukkol elő. Nemcsak a feledhetetlen ízekről méltán híres a fesztivál, hanem egyedi hangulatáról is, a négy nap alatt fellép többek között a Nyenyere népzenei együttes, Szirtes Edina és a Harmónia Folk Garden, a Canarro, a Kravaiar és a Balkan Fanatik is.

A fesztiválra természetesen a SZEGEDma.hu is kilátogat, az All In PartyRadióval a helyszínről jelentkezünk majd képekkel és beszámolókkal!

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: Gyulán lazított az FK 1899 Szeged

Default thumbnail
Következő sztori

Rajt a megyei futballban I. – az átszervezés árnyékában harcolnak + SZAVAZÁS

Legutóbbi hasonló cikkek