Közélet

Spirituszra készül a Munkaügyi Központ és a PICK Étterem

Spirituszra készül a Munkaügyi Központ és a PICK Étterem

2013. február 27., szerda
Spirituszra készül a Munkaügyi Központ és a PICK Étterem

Másodszor rendez SPIRITUSZ címmel kreatív álláskeresők alkotásaiból kiállítást és vásárt a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

A különleges tárlaton közel ötvenen mutatják be munkáikat a legkülönfélébb műfajban. A közös bennük az, hogy alkotóik álláskeresők és autodidakta módon sajátították el, fejlesztették magas szintre képességüket és mindegyikük hobbi szinten műveli azt. A kiállítás március 1-jén, pénteken nyílik és április 30-ig lesz látogatható a Pick Étteremben. Javában folyik az idei SPIRITUSZ kiállítás előkészítése, rendezése. A munkaügyi központ munkatársai a tavalyi sikert látva már másodszor vállalták az alkalmi tárlat megszervezését. Az érdeklődés akkora volt, hogy a kiállítók kinőtték a tavalyi helyszínt, a Megyeháza auláját. Ezúttal a PICK Étterem ad otthont a tárlatnak a földszinti és emeleti termeiben (Felső-Tiszapart 10.).

Idén több mint ötven kiállító mutatja be alkotását, számos technika alkalmazásával: láthatunk olajfestményt, üvegfestést, fafaragást, csipke ékszereket, vert csipkét, patkolt tojást, használati eszközöket, mókás bábokat, fotókat és még sok minden mást. Újdonság a tavalyi évhez képest, hogy a kiállított tárgyakat meg is lehet vásárolni. A kiállítók jó része nem jegyzett mesterember vagy művész, csupán ügyes kezű alkotó, aki autodidakta módon sajátította el a kézművesség rejtelmeit. Életükben a kreatív hobbi meghatározó szerepet játszik. Nem csak jó időtöltés ez a számukra, ami megnyugtat, vagy kiteljesít, hanem az alkotás öröme önbizalmat ad, segít megtartani a nyitottságot, az érdeklődést a világ iránt az alatt az idő alatt, amíg egy sokoldalú ember munka nélkül van. A kreatív gondolkodás és cselekvés egy munkaadó számára értéket jelent. A munkaügyi központ munkatársai azért szervezték meg immár másodszor a SPIRITUSZ-t hogy felhívják a figyelmet: a munkanélküli ek között számos ügyes kezű, alkotókészséggel megáldott ember van, s hogy az álláskeresés egy állapot, amelybe a változó gazdasági környezetben ma már bárki kerülhet. Csak az lehet sikeres, aki nem veszíti el hitét, önbecsülését. A tárgyakat két dolog közti össze: egyrészt az, hogy az alkotójuk jelenleg állástalan, másrészt hogy minden kiállított darab képes elvarázsolni, gyönyörködtetni a látogatókat. Látszik, hogy van bennük spiritusz… A rendezvényhez ebben az évben karitatív tevékenység is kapcsolódik: a Pick Étterem a kiállítás ideje alatt fogyasztott á la carte ételeinek árából 10%-ot az Ágota Gyermekvédelmi Közösségi Centrum megvalósítására ajánlja fel. A kiállítást március 1-én 14 órakor Kothencz János, az Ágota Alapítvány elnöke, B. Nagy László kormánymegbízott társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsadója és Zámbó Anita, a munkaügyi központ igazgatója nyitja meg. A tárlat két hónapig, az az április 30-ig látható, az étterem nyitvatartási ideje alatt várja az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.