Közélet

Mobilalkalmazásokkal és kiadványokkal várja Szeged a turistákat + VIDEÓ

Mobilalkalmazásokkal és kiadványokkal várja Szeged a turistákat + VIDEÓ

2013. február 27., szerda
Mobilalkalmazásokkal és kiadványokkal várja Szeged a turistákat + VIDEÓ

Újdonságokkal készül a turisztikai szezonra Szeged, a hagyományos kiadványok mellett ingyenesen letölthető mobilapplikációk segítségével is tájékozódhatnak a napfény városába érkezők, melyeket ingyenesen készített egy cég.

Szeged látnivalóit, programjait, illetve a szálláshelyek és vendéglátóegységek szolgáltatásait idén is külön-külön kiadványokkal népszerűsíti a város.

Ács Szilvia

, a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, ezúttal is az összes belföldi turisztikai kiállításra elviszik ezeket a kiadványokat, illetve forgalmas intézményekben is kihelyezik azokat az ország 140 Tourinform-irodák mellett, akárcsak a korábbi években. A sajtótájékoztatón

Solymos László

alpolgármester közölte, tavaly több turista érkezett a városba, s nőtt a vendégéjszakák száma is. A látnivalókat tartalmazó füzetecskét összesen huszonhatezer példányban, az információsat kilencezerben készítették el, míg a programajánlóból tizennyolcezer jelent meg. A programokat és látnivalókat sorra vevő kiadványok természetesen idén is több nyelvűek.

Négy interaktív mobilalkalmazás Szegedről

Okostelefonokon és táblagépeken futó mobilalkalmazásokat fejlesztett egy szegedi cég. Az INFOtec Kft. ügyvezetője,

Sikala János

arról tájékoztatott, hogy az ingyenes applikációk segítségével sétára indulhatunk a városban, megtekinthetjük a panteont, a vadasparkot és a füvészkertet is. A hasonló alkalmazásokhoz képest sokkal több információt és hanganyagot tartalmaznak a programok, a SzegedGuide segítségével nem csupán egy térképet kapunk, hanem fotókat és hosszabb leírást Szeged nevezetességeiről, melyekhez hanganyagok is kapcsolódnak több nyelven. Összesen 107 látnivalót tartalmaz az applikáció. RSS-szolgáltatás is kapcsolódik hozzá, melyen keresztül a SZEGEDma.hu híreit is elérhetik a felhasználók. http://www.youtube.com/watch?v=CQUW84hfEGU A Szeged Panteon alkalmazás a Dóm téri emlékcsarnokot mutatja be, a százharminc oldalnyi információt a magyar mellett angolul is elérhetik a felhasználók, míg huszonöt kiemelt szoborhoz ötnyelvű leírás és hanganyag kapcsolódik. A ZooGuide Szeged a Vadaspark százhúsz állatát mutatja be, itt is tematikus sétát tehetnek az érdeklődők, ami szintén több nyelven elérhető. A Botanic Garden Szeged alkalmazás pedig a Füvészkert látványosságait, növényfajait mutatja be, illetve az állandó rendezvényekről is informálja azokat, akik letöltik. Mind a négy program ingyenes, és elérhető mindhárom telefonos operációs rendszerről. A négy program összesen ezerkétszáz oldalnyi információt tartalmaz, és mintegy húszórányi hanganyagot. Egyetlen magyar városról sincs még ilyen részletes, többnyelvű okostelefonos alkalmazás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.