Közélet

Kanadából gyakorlatilag eltűntek az újabb magyarországi menedékkérők

Kanadából gyakorlatilag eltűntek az újabb magyarországi menedékkérők

2013. február 24., vasárnap
Kanadából gyakorlatilag eltűntek az újabb magyarországi menedékkérők

Kanadában szinte a nullára csökkent az új magyarországi menedékkérők száma azóta, hogy két hónapja hatályba lépett az ilyen ügyeket kezelő javított elbírálási rendszer - közölte összegző jelentésében a kanadai bevándorlási minisztérium.

Jason Kenney bevándorlási miniszter Magyarországot említette példaként, ahonnan 98 százalékkal kevesebben kértek menedéket Kanadában a tavaly december 15. óta eltel két hónap alatt, mint az előző évek hasonló időszakában átlagosan. Az összes ország tekintetében a heti átlagos csökkenés 70 százalékos. "Az igazi menedékkérők gyorsabban jutnak védelemhez, a megalapozatlanul kérelmezőket pedig gyorsabban eltávolítják az országból" - magyarázta Kenney. Ha a trend folytatódik, a kanadai adófizetők több mint kétmilliárd dollárt fognak megtakarítani öt év alatt a reform eredményeként -

hangsúlyozta

a miniszter, aki szerint "Kanada méltányos és nagyvonalú ország (...), de nem tűri el tovább, hogy visszaéljenek menekültügyi rendszerével".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.