Gazdaság

Jól zárta a kereskedelmi ingatlanforgalom a múlt évet

Jól zárta a kereskedelmi ingatlanforgalom a múlt évet

2013. február 11., hétfő
Jól zárta a kereskedelmi ingatlanforgalom a múlt évet

Az európai kiskereskedelmi ingatlanok befektetési forgalma 13,5 milliárd eurót tett ki 2012 utolsó negyedében, szemben az elmúlt évek átlagos 9 milliárd eurós negyedéves forgalmával - közölte a CBRE ingatlan-tanácsadó. A harmadik negyedévihez viszonyítva 90 százalékos bővülést mutat a szektor.

A tavalyi utolsó negyedév kimagasló eredménye három viszonylag csendes negyedév után következett, amikor az átlagos befektetési forgalom 6,4 milliárd eurót tett ki. Októbertől az év végéig, a nyugat-európai piacok - főleg Németország és a skandináv országok - vonzották a befektetők többségét. A norvég kiskereskedelmi ingatlanok annyira keresettek voltak, hogy az ország az öt legnagyobb piac közé került Európában. Németország egyre népszerűbb a nemzetközi befektetők körében, a határon átnyúló ügyletek értéke majdnem 60 százalékkal nőtt 2012 második felében. Az erős összeurópai utolsó negyedév azt mutatja, hogy a befektetők továbbra is kockázatkerülők, csak a jól teljesítő gazdaságokban található, legjobb ingatlanok érdeklik őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.