Bulvár

Eddig 17 iskolakerülőt találtak a rendőrök

Eddig 17 iskolakerülőt találtak a rendőrök

2013. február 13., szerda
Eddig 17 iskolakerülőt találtak a rendőrök

Az eddigi adatok szerint 17 kiskorú tanulót kísértek rendőrök az oktatási intézmények vezetőjéhez az iskolakerülés elleni törvénycsomag hatályba lépése óta eltelt, január 1. és 31. közötti időszakban – írta a Népszava.

A lap szerdai számában

Garamvölgyi László

, az ORFK szóvivője elmondta, hogy az elmúlt hónapban a rendőrjárőrök további 69 tanulót igazoltattak, akik rendelkeztek „hitelt érdemlő igazolással”, hogy tanítási napon engedéllyel vannak távol az órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól. A legtöbbször, hatszor Borsod megyében intézkedtek a rendőrök az ilyen dokumentummal nem rendelkező diákokkal szemben. Budapesten 3, Baranya és Veszprém megyében 2-2, Békés, Hajdú-Bihar, Pest és Szabolcs-Szatmár megyében pedig 1-1 alkalommal kísérték a járőrök az iskolaigazgatóhoz fiatalokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.