Közélet

Csokoládéünnep a Szeged Plázában

Csokoládéünnep a Szeged Plázában

2013. február 13., szerda
Csokoládéünnep a Szeged Plázában

A boldogsághoz három dolog kell: csoki, csoki és még egy kis csoki. Ennek apropóján meghívták a Szeged Plázába Magyarország minőségi csokoládé manufaktúráit, akik kézzel készült csokoládé – különlegességekkel, bonbonokkal, trüffelekkel és egyéb édességekkel várják a szegedieket egy teljes napon keresztül. Célunk hagyományt teremteni Szegeden, egy kor- és társadalmi csoportokon átívelő örök kedvenc, a csokoládé és egy szórakoztató, populáris rendezvény segítségével.

A szombaton 9 órakor kezdődő rendezvény központi eleme természetesen a csokoládé, melynek gyártását, készítését maguk a gyártók, neves csokoládékészítő-mesterek fogják bemutatni a nagyközönségnek a helyszínen. A Szeged Plaza Csokoládéünnep egyben vásár, ahol közel 20 manufaktúra képviselteti magát, az ország minden pontjáról - közülük lesz olyan is, aki egy 100 kg-os 4 méteres csokoládészelettel érkezik! A rendezvény során a látogatók betekintést nyerhetnek a legkülönfélébb csokoládék, bonbonok, marcipánok és grillázsok elkészítésének kulisszatitkaiba, sőt ki is próbálhatják ezek elkészítését. A kisebbek számára első alkalommal hozzák el Szegedre a világújdonságnak számító Deli’Do csokoládékészítő játékot, mellyel a gyerekek a helyszínen készíthetik el az ízlésüknek megfelelő édességeket. Csakis erre a hétvégére Délkelet-Magyarország legnagyobb játszóházát telepítik be a bevásárlóközpont főutcájára, ahol 1000 négyzetméternyi területen szórakozhat a család minden tagja. Egy napon keresztül a budapesti Csokoládé Múzeum a rendezvény kedvéért a Szeged Plázába költözik, kiállítással, filmvetítésekkel, előadásokkal és ingyenes kóstolóval várják majd a szegedieket. A bevásárlóközpont frekventált pontjain élő csoki szobrokká maszkírozott pantomim-művészek lepik meg a vendégeket, akik egyben a Szegedi Koraszülött Életmentő Szolgálat megsegítésére gyűjtenek majd. Délután öt órakor a Magyar Rekordok Szövetségével és a Detki Keksszel közös szervezésben felállítják az „egyszerre legtöbben csokis keksz majszolás” magyar rekordját, melyhez a rekordkísérlet szponzora több ezer doboz csokoládés Mese Kekszet biztosít a helyszínen tartózkodóknak. A színpadon délelőtt gyermekkoncertek, délután

Wolf Kati

és

Gáspár Laci

fellépései szórakoztatják majd a nagyérdeműt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.