/

Csokoládéünnep a Szeged Plázában

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A boldogsághoz három dolog kell: csoki, csoki és még egy kis csoki. Ennek apropóján meghívták a Szeged Plázába Magyarország minőségi csokoládé manufaktúráit, akik kézzel készült csokoládé – különlegességekkel, bonbonokkal, trüffelekkel és egyéb édességekkel várják a szegedieket egy teljes napon keresztül. Célunk hagyományt teremteni Szegeden, egy kor- és társadalmi csoportokon átívelő örök kedvenc, a csokoládé és egy szórakoztató, populáris rendezvény segítségével.

A szombaton 9 órakor kezdődő rendezvény központi eleme természetesen a csokoládé, melynek gyártását, készítését maguk a gyártók, neves csokoládékészítő-mesterek fogják bemutatni a nagyközönségnek a helyszínen. A Szeged Plaza Csokoládéünnep egyben vásár, ahol közel 20 manufaktúra képviselteti magát, az ország minden pontjáról – közülük lesz olyan is, aki egy 100 kg-os 4 méteres csokoládészelettel érkezik! A rendezvény során a látogatók betekintést nyerhetnek a legkülönfélébb csokoládék, bonbonok, marcipánok és grillázsok elkészítésének kulisszatitkaiba, sőt ki is próbálhatják ezek elkészítését.

A kisebbek számára első alkalommal hozzák el Szegedre a világújdonságnak számító Deli’Do csokoládékészítő játékot, mellyel a gyerekek a helyszínen készíthetik el az ízlésüknek megfelelő édességeket. Csakis erre a hétvégére Délkelet-Magyarország legnagyobb játszóházát telepítik be a bevásárlóközpont főutcájára, ahol 1000 négyzetméternyi területen szórakozhat a család minden tagja. Egy napon keresztül a budapesti Csokoládé Múzeum a rendezvény kedvéért a Szeged Plázába költözik, kiállítással, filmvetítésekkel, előadásokkal és ingyenes kóstolóval várják majd a szegedieket. A bevásárlóközpont frekventált pontjain élő csoki szobrokká maszkírozott pantomim-művészek lepik meg a vendégeket, akik egyben a Szegedi Koraszülött Életmentő Szolgálat megsegítésére gyűjtenek majd.

Délután öt órakor a Magyar Rekordok Szövetségével és a Detki Keksszel közös szervezésben felállítják az „egyszerre legtöbben csokis keksz majszolás” magyar rekordját, melyhez a rekordkísérlet szponzora több ezer doboz csokoládés Mese Kekszet biztosít a helyszínen tartózkodóknak. A színpadon délelőtt gyermekkoncertek, délután Wolf Kati és Gáspár Laci fellépései szórakoztatják majd a nagyérdeműt.

Előző sztori

Fülledt erotika a ZERO Art Caféban

Következő sztori

Valentin napi musicalvarázs Hódmezővásárhelyen

Legutóbbi hasonló cikkek