Bulvár

Vérüket adták a szegedi katasztrófavédelem munkatársai

Vérüket adták a szegedi katasztrófavédelem munkatársai

2013. január 2., szerda
Vérüket adták a szegedi katasztrófavédelem munkatársai

Az év első munkanapján a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségre szervezte első véradását a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete és az Országos Vérellátó Szolgálat Szegedi Regionális Vérellátó Központja - olvasható a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az ünnepek utáni első szegedi véradáson a megyei igazgatóság és a város tűzoltó-parancsnokságának dolgozói is részt vettek. Az adategyeztetést követően egészségügyi vizsgálatra került sor, majd a véradás során először néhány kémcsőnyi vért külön vettek le a vérellátó központ munkatársai, majd mindenkitől négy és fél deciliter vér került a gyűjtőzsákokba. A kémcsőbe vett vért ellenőrzik vírus, AIDS és bakteriológiai szempontból, és ha eltérést tapasztalnak, arról értesítik a véradót, hogy mihamarabb megkezdhessék a szükséges gyógykezelést. Így a véradás nemcsak mint humánus cselekedet fontos, hanem a véradó szempontjából az egészségügyi szűrés lehetőségét is biztosítja.

Forrás:

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.