Bulvár

Újabb 10 százalékos rezsidíjcsökkentés?

Újabb 10 százalékos rezsidíjcsökkentés?

2013. január 3., csütörtök
Újabb 10 százalékos rezsidíjcsökkentés?

Az illetékes tárca nem kommentálja azt a sajtóhírt, amely szerint tovább csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei.

Az MTI annak kapcsán fordult a Kormányszóvivői Irodához, hogy a Magyar Hírlap csütörtökön - kormányzati forrásokból származó értesüléseként - arról írt: márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei, a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további "központi ármérséklődés". A lap úgy tudja, hogy ezenfelül még egy "jelentős", valószínűleg újabb tízszázalékos árcsökkentés is szerepel az ez évre szóló kormányzati tervekben. "A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtóértesüléseket nem kommentál" - közölte a tárca az MTI ezzel kapcsolatos megkeresésére. A kormány korábbi döntése értelmében tíz százalékkal csökken a gáz, a villany és a távhő ára január 1-jétől. A csaknem négymillió háztartást érintő rezsiköltség-csökkentésről Giró-Szász András kormányszóvivő korábban azt mondta, hogy a szolgáltatóknak kell viselniük a terheket, azokat nem háríthatják át. A kabinet Fónagy János államtitkár vezetésével egy négytagú bizottságot is létrehozott a lakossági energiaárak tízszázalékos csökkentésének nyomon követése érdekében, de a Fidesz parlamenti frakciója is munkacsoportot alakított e célból.

Korábban:

Márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei, a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további "központi ármérséklődés" – értesült kormányzati forrásokból a Magyar Hírlap. A lap úgy tudja, ezenfelül még egy "jelentős", valószínűleg újabb tízszázalékos árcsökkentés is szerepel az ez évre szóló kormányzati tervekben. A cél az, hogy ez minden háztartásban érvényesüljön - olvasható a lap csütörtöki számában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.