Erős lehülés jön a hétvégén Szegedre

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vince napján a borús, esős idő rossz bortermést hoz – tartja a néphagyomány. A termelőknek ez rossz hír: a hét második felétől csapadékos, felhős időjárást jósolnak a meteorológusok, Szegeden vasárnap -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

Hogyha szépen fénylik Vince, megtelik borral a pince, ha csepeg, csurog, kevés lesz a borod – tartja a néphagyomány Vince napján, január 22-én. Nem jelent túl sok jót a bortermelőkre nézve, ha ez igaz: az Időkép meteorológiai honlap mérései alapján borús, és rendkívül hideg időjárásra számíthatunk a jövő héttől, ami nagy valószínűséggel a hónap végéig kitart majd. Vegyes halmazállapotú csapadékra, a hét második felétől hóra, havas esőre is számíthatunk, ami az éjszakai fagyok miatt csúszóssá, balesetveszélyessé teheti majd az utakat.

Jövő hétfőn akár -14 fokig is lehűlhet az idő, főként az ország nyugati részében lesznek dermesztő hajnalok. A napfény városában némileg enyhébb lesz a lehűlés, de vasárnap itt is -10 fok alá csúszhat a hőmérő higanyszála. “A hőmérséklet alakulása attól is függ, hogy megmarad-e a hóréteg a városban. Péntektől számíthatunk havazásra, ha megmarad, akár mínusz tíz fok alá is hűlhet éjszaka” – tudtuk meg Tóth Tamás meteorológustól. Szegeden szerdán eső, csütörtöktől havas eső változtathatja korcsolyapályává az utakat, vasárnap 4-5 centi hó is hullhat a városban.

Előző sztori

Az idén is lesz Torkos Csütörtök: kaja, pia fél áron Szegeden is

Következő sztori

Rendhagyó tanóra a németek kitelepítéséről az Emlékpontban