Szórakozás

Pipás Pista filmklub extrában

Pipás Pista filmklub extrában

2013. január 12., szombat
Pipás Pista filmklub extrában

A Szegedi Nemzeti Színház január 25-i ősbemutatójához kapcsolódva január 15-én (kedden) 17 órától a MTV Szegedi Stúdiójának archívumából, közkívánatra filmklub extra következik.

Bubryák István

válogatásában Pipás Pista és társai című dokumentumfilmet a Somogyi-könyvtár alagsori klubjában nézhetik meg a történet iránt érdeklődők.

Pipás

élő személy volt, hírhedt alakja a szegedi tanyavilágnak és nevével ellentétben nem férfi volt, hanem nő. Asszonytársai megbízásából felakasztotta a megunt, vagy elviselhetetlen férjeket. A film az okokat keresi: mi vitte Pipást a bűn útjára, mi indított egyes asszonyokat arra, hogy férjeik ellen bérgyilkost fogadjanak? A több mint másfél órás film rendezője

Ember Judit

, szerkesztője Bubryák István. A program ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel vár a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Nemzeti Színház. A darabról a Somogyi-könyvtárbeli közönségtalálkozó után

beszélgettünk Pozsgai Zsolttal, a tanyawestern írójával

. A készülő ősbemutatóról bővebben a

www.szinhaz.szeged.hu

oldalon találhatók információk.

A Somogyi-könyvtár további közönségtalálkozóval, kiállítással is készül a bemutatóra, részletek ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.