Kultúra

Online filmek gyártását támogatja a médiatanács

Online filmek gyártását támogatja a médiatanács

2013. január 16., szerda
Online filmek gyártását támogatja a médiatanács

Hét tartalomszolgáltatót támogat összesen 10,5 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - közölte a hatóság szóvivői irodája kedden az MTI-vel.

A Neumann János-pályázat keretében támogatásban részesül a Debreceni Mozgóképkultúra Alapítvány a Méltóság mezeje című ismeretterjesztő sorozatára, amely a Magyar Hospice Alapítvány munkáját mutatja be. A Közgáz Vizuális Brigád a FREE THA JAZZ című filmötletük szerint csaknem félszáz hazai és külföldi előadót kérdez arról, hogy számukra mit jelent a jazz. A FahrtFilm Kft. a támogatásból azokat a vitaesteket dolgozza fel filmes formában, amelyeket a magyar múlttal és napjaink aktuális kérdéseivel összefüggő történelmi, politikai és művészeti témákban rendeztek meg az ELTE-n és a Károli Egyetemen. A NARA Production Kft. ismeretterjesztő sorozata, a Kortárs képzőművészeti ismeretek azzal a céllal készül, hogy olyan kortárs művészeti körképet fessen, ahol a hazai művészek közérthető módon beszélnek műveikről. A Somogy Design Kft. filmje Somogy megye természeti értékeit mutatja be a Kapos Televízió online oldalán. A Tapolcai Média Kft. a Tapolcai Média Közalapítvány és a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ Amatőr Színjátszó köre közös összefogással készít tévéjátékot

Molnár Ferenc

Liliom című darabjából,

Cséke Zsolt

, geográfus végzettségű dokumentumfilmes pedig a hortobágyi Madárkórház Alapítvány rétisasokért folytatott küzdelméről rendez filmet. A hatóság 2012 őszén húszmillió forintos kerettel indította el a Magyar Média Mecenatúra program keretében az online filmes tartalmak támogatását. A Neumann János online pályázat a médiatanács első olyan pályázati kiírása, amely magyarországi, lekérhető médiaszolgáltatók számára teszi lehetővé, hogy közszolgálati műsorszámok gyártására pályázzanak - közölte a hatóság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.