Online filmek gyártását támogatja a médiatanács

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hét tartalomszolgáltatót támogat összesen 10,5 millió forinttal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa – közölte a hatóság szóvivői irodája kedden az MTI-vel.

A Neumann János-pályázat keretében támogatásban részesül a Debreceni Mozgóképkultúra Alapítvány a Méltóság mezeje című ismeretterjesztő sorozatára, amely a Magyar Hospice Alapítvány munkáját mutatja be.

A Közgáz Vizuális Brigád a FREE THA JAZZ című filmötletük szerint csaknem félszáz hazai és külföldi előadót kérdez arról, hogy számukra mit jelent a jazz. A FahrtFilm Kft. a támogatásból azokat a vitaesteket dolgozza fel filmes formában, amelyeket a magyar múlttal és napjaink aktuális kérdéseivel összefüggő történelmi, politikai és művészeti témákban rendeztek meg az ELTE-n és a Károli Egyetemen.

A NARA Production Kft. ismeretterjesztő sorozata, a Kortárs képzőművészeti ismeretek azzal a céllal készül, hogy olyan kortárs művészeti körképet fessen, ahol a hazai művészek közérthető módon beszélnek műveikről. A Somogy Design Kft. filmje Somogy megye természeti értékeit mutatja be a Kapos Televízió online oldalán.

A Tapolcai Média Kft. a Tapolcai Média Közalapítvány és a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ Amatőr Színjátszó köre közös összefogással készít tévéjátékot Molnár Ferenc Liliom című darabjából, Cséke Zsolt, geográfus végzettségű dokumentumfilmes pedig a hortobágyi Madárkórház Alapítvány rétisasokért folytatott küzdelméről rendez filmet.

A hatóság 2012 őszén húszmillió forintos kerettel indította el a Magyar Média Mecenatúra program keretében az online filmes tartalmak támogatását. A Neumann János online pályázat a médiatanács első olyan pályázati kiírása, amely magyarországi, lekérhető médiaszolgáltatók számára teszi lehetővé, hogy közszolgálati műsorszámok gyártására pályázzanak – közölte a hatóság.

Előző sztori

A lakosság döntő többsége egyetért a kormány rezsicsökkentésével

Következő sztori

NFÜ: újabb egyszerűsítés az uniós pályázatoknál