Bulvár

Négyszáz euró négy koszovóiért

Négyszáz euró négy koszovóiért

2013. január 14., hétfő
Négyszáz euró négy koszovóiért

400 eurót kapott volna fejenként két embercsempész, ha Szegedig eljuttat négy koszovói állampolgárt. A pénz helyett azonban bilincs kattant a kezükön.

Hat embert fogtak el a stabil hőkamera jelzése alapján a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Röszke külterületén a Tisza árterében január 13-án késő este. A négy koszovói illegális migránst két embercsempész, egy 25 éves szerbiai és egy 39 éves magyar-szerbiai kettős állampolgárságú férfi segítette. Ők fejenként 400 eurót kaptak volna, ha – ahogy egymás között a határsértőket hívták – a „Motyókat” eljuttatták volna Szegedig. A pénz helyett azonban mindketten rendőrségi fogdára kerültek embercsempészés bűntette megalapozott gyanúja miatt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Az illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult. Néhány órával korábban a Tisza töltésnél már rendőrkézre került egy szerbiai határsértő és az őt segítő szintén szerbiai embercsempész. Utóbbit a rendőrség ugyancsak őrizetbe vette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.