Mesterházy: az MSZP vezet Komárom-Esztergom megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komárom-Esztergom megyében választási győzelemre készül az MSZP az országgyűlési és önkormányzati választásokon, mert a párt mérései szerint átvették a vezetést és megelőzték a Fideszt – mondta az MSZP elnöke hétfőn Oroszlányban, a lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.

Mesterházy Attila kijelentette, hogy a Fideszt “lábbal lehet megverni”, amihez “sok személyes találkozó, sok-sok legyalogolt kilométer tartozik, valamint a közösségi média használata. (…) Nem lesz sohasem több pénzünk, mint Simicska Lajosnak, nem lesz több médiafelületünk, mint a jobboldali médiabirodalomnak” – tette hozzá az MSZP elnöke.

Az ellenzéki politikus elmondta, az elmúlt hónapokban Komárom-Esztergom megyéből több mint 300 aktivista jelezte csatlakozását a szocialistákhoz az interneten. Az MSZP februárban megyei fórumsorozatot tart, 20-30 kisebb településen ismertetik programjukat.

Mesterházy Attila közölte, az MSZP visszaállítaná a bányászoktól megvont nyugdíjjogosultságot, mert “a kormány ezen intézkedése semmilyen eredményt nem hozott, ellenben bizonytalan helyzetbe sodorta az érintetteket”. A politikus hangsúlyozta, a szocialisták más irányok mentén használnák fel a költségvetési forrásokat. Példaként említette, hogy információi szerint jelenleg “hárommilliárd forintot fordítanak Tatabányán egy üres bevásárlóközpont átalakítására, hogy oda a kormányhivatal be tudjon költözni”, az oktatás, az egészségügy, vagy az infrastruktúra fejlesztése helyett.

Lukács Zoltán, az MSZP megyei elnöke elmondta, a Fidesz Oroszlányban az terjeszti, hogy a szocialisták be akarják zárni a Vértesi Erőművet. Ezt a megyei elnök rágalomnak nevezte és bemutatta a Vértesi Erőmű működését biztosító, az MSZP kormány idejéből származó kormányhatározatot.

Előző sztori

Futsal: kimaradt ziccerek, angolos UTC-vereség

Következő sztori

Milliárdos elvonás árnyékában: konszolidál, s nem nyilatkozik a szegedi egyetem