Közélet

Mesterházy: az MSZP vezet Komárom-Esztergom megyében

Mesterházy: az MSZP vezet Komárom-Esztergom megyében

2013. január 14., hétfő
Mesterházy: az MSZP vezet Komárom-Esztergom megyében

Komárom-Esztergom megyében választási győzelemre készül az MSZP az országgyűlési és önkormányzati választásokon, mert a párt mérései szerint átvették a vezetést és megelőzték a Fideszt - mondta az MSZP elnöke hétfőn Oroszlányban, a lakossági fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.

Mesterházy Attila

kijelentette, hogy a Fideszt "lábbal lehet megverni", amihez "sok személyes találkozó, sok-sok legyalogolt kilométer tartozik, valamint a közösségi média használata. (...) Nem lesz sohasem több pénzünk, mint Simicska Lajosnak, nem lesz több médiafelületünk, mint a jobboldali médiabirodalomnak" - tette hozzá az MSZP elnöke. Az ellenzéki politikus elmondta, az elmúlt hónapokban Komárom-Esztergom megyéből több mint 300 aktivista jelezte csatlakozását a szocialistákhoz az interneten. Az MSZP februárban megyei fórumsorozatot tart, 20-30 kisebb településen ismertetik programjukat. Mesterházy Attila közölte, az MSZP visszaállítaná a bányászoktól megvont nyugdíjjogosultságot, mert "a kormány ezen intézkedése semmilyen eredményt nem hozott, ellenben bizonytalan helyzetbe sodorta az érintetteket". A politikus hangsúlyozta, a szocialisták más irányok mentén használnák fel a költségvetési forrásokat. Példaként említette, hogy információi szerint jelenleg "hárommilliárd forintot fordítanak Tatabányán egy üres bevásárlóközpont átalakítására, hogy oda a kormányhivatal be tudjon költözni", az oktatás, az egészségügy, vagy az infrastruktúra fejlesztése helyett. Lukács Zoltán, az MSZP megyei elnöke elmondta, a Fidesz Oroszlányban az terjeszti, hogy a szocialisták be akarják zárni a Vértesi Erőművet. Ezt a megyei elnök rágalomnak nevezte és bemutatta a Vértesi Erőmű működését biztosító, az MSZP kormány idejéből származó kormányhatározatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.