Kézilabda: nyártól Juan Carlos Pastor a Pick Szeged edzője

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap késő este Madridban a Pick Szeged vezetése és Juan Carlos Pastor aláírta az új tréner szerződését. A spanyol edző megállapodása a nyártól 2+2 évre szól.

Vasárnap késő este Madridban Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke és Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója megállapodott a spanyol Juan Carlos Pastorral, így nyártól a spanyol szakember lesz a kétszeres magyar bajnok mestere – tájékoztat a hírről a Pick honlapja.

“2 plusz 2 éves szerződést kötöttünk Juan Carlos Pastorral. Egy rendkívül szimpatikus, felkészült szakembert ismertünk meg a személyében. Azt ígértük, hogy méltó utódot találunk Skaliczki László után, úgy gondolom, hogy ez sikerült. Pastor nemcsak a Valladoliddal, hanem a spanyol válogatottal is remek eredményeket ért el. Hatalmas kihívásnak tartja a szegedi munkát, ami számára nagyon vonzó. A spanyol bajnokság befejezése után jön el először Szegedre, a családja nem költözik vele, felesége és két leány gyermeke otthon marad Spanyolországban – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

“Úgy gondoltam, hogy itt az ideje elhagynom Spanyolországot. Remek ajánlatot kaptam a Pick Szegedtől. Az is fontos volt számomra, hogy az igazgatóság engem akart edzőnek, ragaszkodtak hozzám. Véleményem szerint egy jó csapatot alkothatunk közösen, amely elérheti azokat a célokat, amelyeket kitűzünk magunk elé. A legnehezebb dolog, hogy otthon kell hagynom a családom, de készen állok erre is, izgalommal várom a szegedi munkát – nyilatkozta Juan Carlos Pastor.

Juan Carlos Pastor 1968. május 18-án született Valladolidban, ahol 18 éve dolgozik a helyi klubcsapat edzőjeként. A 44 éves szakember fiatalon futballozott, ezután váltott sportágat és lett kézilabdás. Nős, egy 14 éves és egy 11 éves leánygyermek apja, akik mindketten röplabdáznak. 2004 és 2008 között a spanyol válogatott kapitánya volt, ez idő alatt 2005-ben csapatával világbajnoki címet, 2006-ban Európa-bajnoki ezüstérmet, a 2008-as pekingi olimpián bronzérmet szerzett, míg 2009-ben klubcsapatával KEK-győztes lett. Emellett 2005-ben és 2006-ban a Valladoliddal megnyerte a spanyol kupát is, továbbá egyszeres Copa Asobal-győztes is. Csapatával hatszor játszott a Pick Szeged ellen a Bajnokok Ligájában, a mérleg 3 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség. Nevesebb spanyol játékosai közé tartozik Gurbindo, Garabaya, Parrando, Delgado, Enterrios, Perales és Sierra.

Előző sztori

Négyszáz euró négy koszovóiért

Következő sztori

Magyar-szerb megbékélésről a SZAB-székházban