Bulvár

Kedden néhol több mint 10 centiméternyi hó hullhat

Kedden néhol több mint 10 centiméternyi hó hullhat

2013. január 21., hétfő
Kedden néhol több mint 10 centiméternyi hó hullhat

Kedden az északi megyékben helyenként több mint 10 centiméternyi, a Bakonyban pedig akár 15 centiméternyi friss hó is hullhat - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez hétfőn eljuttatott figyelmeztető előrejelzésben.

Kifejtették: az eső hétfőn késő estétől az Alpokalján és a Kisalföldön egyre nagyobb területen havazásba megy át. Kedd reggelig a Dunától nyugatra már mindenütt hó - főként a Dél-Dunántúlon "tapadó hó" is - valószínű, és napközben a keleti megyékben is fokozatosan egyre inkább a szilárd halmazállapotú csapadék lesz a jellemző. Kedd reggel, kora délelőtt a Duna vonalában átmenetileg ónos, illetve fagyott esőre is számítani lehet. A Bakonyban akár 15 centiméternyi friss hó is hullhat, de helyenként az északi megyékben is több mint 10 centiméternyi hóra lehet számítani. Máshol maximum 6-8 centiméteres hómennyiség várható. Az erős szél és a fagypont alá csökkenő hőmérséklet hatására az Észak-Dunántúlon és Pest megyében újra számítani kell hófúvásra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre kilenc megyére és Budapest területére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a várható ónos eső, a havazás, illetve a hófúvás miatt, egyes térségekre mindhárom veszélyes időjárási jelenségre vonatkozóan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.