Közélet

A Jobbik örül, hogy vége lehet Szegeden a „balliberális tobzódásnak” + FOTÓK

A Jobbik örül, hogy vége lehet Szegeden a „balliberális tobzódásnak” + FOTÓK

2013. január 31., csütörtök
A Jobbik örül, hogy vége lehet Szegeden a „balliberális tobzódásnak” + FOTÓK

Szegeden, a Jobbik évértékelésén elhangzott, hogy a honi politika kétpólusúvá vált: együtt Jeruzsálemig vagy együtt Jeruzsálem nélkül.

A megyei önkormányzatok az intézményeik elvesztése után lényegében olyan területfejlesztési pénzelosztó műhellyé alakultak, ahol nincs valódi, munkahelyteremtő cél, sokkal inkább egyfajta kifizető centrummá váltak, melyek a megyei pártoligarchák között osztják szét az uniós támogatásokat – erről

Tóth Péter

, a Csongrád megyei és a szegedi Jobbik elnöke, megyei képviselő beszélt egy szegedi évértékelő fórumon, ahol

Jámbor Nándor

, a párt országgyűlési képviselője volt a vendég. Két konkrét példát is kiemelt a politikus, egy kisteleki feljelentésről szólt, ahol állítólag egy sikamlós ügyben tartott közgyűlés jegyzőkönyve köszönőviszonyban sincs a helyi tévé felvételével. Az ügyben bírósági eljárás folyik. Egy másik megyei vonatkozású ügy pedig az a Homokhátságon, külföldi napszámosok által elkövetett gyilkosság, amely miatt

tüntetést is szerveztek Mórahalmon

.

Balliberális tobzódás és a móravárosi cigányok

Tóth szerint a honi politika kétpólusúvá vált, látva az MSZP és a Fidesz összefogását bizonyos ügyekben. Ez pedig: „együtt Jeruzsálemig, együtt Jeruzsálem nélkül”. Szóba került Keresztúri Farkas Csaba szegedi jobbikos képviselő bírsági ügye is, mellyel kapcsolatban azt mondta a helyi elnök, hogy a balliberális sajtó, a Délmagyarország lejárató kampánya folyik, amit immár a Kajmán-szigetekről irányítanak, és aminek a vezetője az a Pallagi Ferenc, akit a Kádár-rendszer hagyott még itt. Tóth kilátásba helyezte, hogy nem marad szó nélkül a lejárató kampány. A politikus az elmúlt év pozitívumaként említette az országzászló felállítását a Dugonics térre, amit Keresztúri indítványa tett lehetővé, illetve örömét fejezte ki, hogy Szegeden nem lesz különadó, és Botka László polgármester inkább a nem kötelezően vállalt önkormányzati feladatokhoz nyúl, ha spórolni kell. „Végre megszabadulunk a szarkupactól, mert az a folyamat, ami itt kultúra néven ment az elmúlt években, nem volt más, mint balliberális tobzódás” – szögezte le, majd említett egy szegedi cigányproblémát, miszerint Móravároson egyre inkább jellemző, hogy társasházakba költöznek be romák, elűzik az idős lakókat. Tóth elmondta, hogy az IKV-n keresztül majd kivizsgáltatják, hogy ezek a családok fizetnek-e lakbért, milyen jogcímen laknak ott.

Nagyobb kárt okozott a liberalizmus mint a kommunizmus?

A párt országos politikájához kapcsolódóan Jámbor Nándor képviselő arról szólt, hogy hiába működik a sikerpropaganda, miközben 500 ezer fiatal vándorol ki az országból, és e tekintetben a legsúlyosabb a helyzet Európa keleti részén. A politikus kitért arra is, hogy a nemzeti jelzőt hiába is próbálja kisajátítani minden párt, attól még kilóg a lóláb. „Az MSZP mint szocialista párt kezdi magát nemzetiként feltüntetni. Joggal kérdezhető, hogy akkor miért náciznak, miközben ha összevonjuk a fogalmaikat, akkor a nemzeti szocialista jelző épp az ő pártjuk mellé tehető” - fogalmazott némi iróniával. Jámbor arról is szólt, hogy ha nem történik változás a negatív mutatók tekintetében, mint a születésszám, az elvándorlás, az nemzethalálhoz vezet, s szerinte a kommunizmus nem hagyott olyan mély nyomot nemzeti kérdésekben, mint a 22 év liberalizmus, hiszen a vörös diktatúra idején is gyarapodott a nemzet, míg ma már fogyunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.