Jégkorong: a Volán megtörné a jeget a Debrecen ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sorsdöntőnek is tekinthető meccset vív a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC a Debreceni HK ellen az OB II-ben vasárnap este 18 órától a műjégpályán.

Már csak két mérkőzés van hátra a jégkorong OB II alapszakaszának küzdelmeiből, s mindkét alkalommal a szegedi és a debreceni hokisok csapnak össze a háromcsapatos bajnokság első helyéért. A két összecsapás kétségtelenül sorsdöntő: bár a DHK 5 ponttal vezet a Tisza-partiak előtt, egy hétvégi hazai és egy január 25-i bravúros idegenbeli diadallal pedig meg is előzné a hajdúságiakat – utóbbi azért sem tűnik lehetetlen küldetésnek, mert ősszel csak büntetőlövésekkel kapott ki idegenben a Volán.

“A téli szünetben is edzettünk, készülünk a bajnokság hajrájára. Sorsdöntő lesz a hétvégi meccs, nemcsak az alapszakasz sorsa, de az egész bajnoki cím is eldőlhet” – közölte portálunkkal Kalocsa László vezetőedző, aki arról is tájékoztatott, hogy ezúttal három játékost kap a csapat a fővárosból, a Ferencvárostól Fekecs Norbert, Fodor Zoltán és Muzsik Norbert személyében.

Nem túlzás, hogy e két összecsapás akár a bajnoki cím sorsát is előrevetítheti. Az alapszakaszt követő rájátszás ugyanis úgy fog kinézni, hogy mindenki játszik még egy kört mindenkivel, s ezen összecsapások során az játszhat otthon, aki a tabellán előrébb áll. Így tehát aki a csoport élén végez az alapszakaszban, az két mérkőzést vívhat otthon a rájátszásban. Az nyilvánvaló, hogy a cím a jelenleg 11 pontos Szeged és a 16 egységgel rendelkező Debrecen között fog eldőlni, a Dunaújváros mindössze 3 pontot tudott szerezni. A sorsdöntő két derbi első felvonása vasárnap 18 órakor kezdődik a szegedi műjégpályán. A már megszokott módon a belépés díjtalan, a szurkolókat a rendezők ajándék forralt borral, vagy forró teával várják.

A rájátszást követően gyakorlatilag véget is ér a szezon a szegedi hokisoknak, hiszen – amint azt csütörtökön megírtuk – kiderült, hogy a csapat végül nem indul a magyar kupa küzdelmeiben.

Előző sztori

Magas szintű természettudományos labort adtak át Vásárhelyen

Következő sztori

Felsőoktatási kerekasztal alakul

Legutóbbi hasonló cikkek