Sport

Jégkorong: a Volán mégsem indul a kupában

Jégkorong: a Volán mégsem indul a kupában

2013. január 10., csütörtök
Jégkorong: a Volán mégsem indul a kupában

A Magyar Jégkorong Szövetség Ligaülésén döntöttek a magyar kupáról, melynek küzdelmeit márciusban fogják megrendezni. A tavalyi évvel ellentétben a szegedi csapat ezúttal nem indul.

A jégkorong magyar kupa négyszereplős kupadöntőjére március 30-31-én kerül sor. A Final Four három szereplője már ismeretes: a Dunaújvárosi Acélbikák, a Sapa Fehérvár AV19 és a Miskolci Jegesmedvék csapata automatikusan bekerült. Az egy kiadó helyet a selejtezőmérkőzések alapján a Ferencváros-ESMTK, az UTE, vagy a Debreceni HK tölti majd be - ezek a csapatok körmérkőzések keretében mérkőznek meg. Az elmúlt esztendőben a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC OB II-es egysége is megmérette magát a kupa selejtezőiben, ahol rangos, komoly ellenfelek ellen többször is tisztességgel helyt álltak

Kalocsa László

tanítványai. Idén azonban úgy tűnik, a szegedi hokis kupakaland elmarad, a szövetség honlapján közzétett menetrendben sem szerepel a Tisza-parti gárda. "Sajnos úgy tűnik, a tavalyi esztendővel ellentétben idén kihagyjuk a magyar kupa küzdelmeit, mivel úgy tűnik, nem kapunk elegendő mennyiségű játékost a Ferencvárostól, saját állományunkkal pedig túl nagy falat ez a megmérettetés" - erősítette meg az információt kérdésünkre a tréner. A szegedi alakulat egyébként vasárnap este 18 órától a szegedi műjégpályán vív OB II-es rangadót a kupa selejtezőjében induló Debrecen együttesével. A kupában az elődöntők párosítását sorsolással döntötték el, így már biztos, hogy a Fehérvár a Dunaújvárossal, a Miskolc pedig a selejtezők győztesével küzd majd meg a döntőbe kerülésért. A négyes döntő helyszínéről később születik döntés -

olvasható a szövetség honlapján

.

A jégkorong magyar kupa selejtezőinek menetrendje:

március 1., 18.00: Debreceni HK – UTE március 8., 18.00: Debreceni HK – Ferencváros-ESMTK március 16. vagy 17., 18.30: UTE – Ferencváros-ESMTK (a helyszín még nem dőlt el)

Elődöntők: Március 30.:

Sapa Fehérvár AV19 - Dab.Docler Miskolci Jegesmedvék - a selejtező győztese

Helyosztók:

március 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.