Egyetem

Idén is meghirdetik a Teleki-virág vetélkedősorozatot

Idén is meghirdetik a Teleki-virág vetélkedősorozatot

2013. január 31., csütörtök
Idén is meghirdetik a Teleki-virág vetélkedősorozatot

Idén is meghirdeti a Teleki-virág vetélkedőt a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának (SZTE JGYPK) Interaktív Természetismereti Tudástára (ITT) a szovátai Teleki Oktatási Központtal és a Csemete Természet és Környezetvédelmi Egyesülettel összefogva.

A vetélkedő célja, hogy a hazai középiskolások elmélyíthessék Erdéllyel kapcsolatos ismereteiket, és lehetőséget biztosítson arra, hogy az Erdélyben és az anyaországban élő diákok között rendszeres kapcsolat alakuljon ki - mondta el az MTI-nek

Annus Gábor

, a SZTE JGYPK Kommunikációs Irodájának vezetője. A kezdeményezés tavaly már nagy sikert aratott, akkor egy kultúrtörténeti és természetismereti vetélkedőt hirdettek meg gimnáziumi és szakközépiskolai tanulók számára. 2012-ben az ország különböző intézményeiből 46 csapat jelentkezett a megmérettetésre. A háromfordulós vetélkedősorozaton kétfős csapatok indulhatnak. Az első fordulóban a csapatoknak egy rövid dolgozatot kell készíteniük az ajánlott tíz témakör egyikéből: Erdély Hunyadi Mátyás korában; erdélyi fejedelmek; Erdély természettudósai; erdélyi származású magyar utazók, felfedezők; ősi nép mesterségek Erdélyben; egykori erdélyi madár- és növénynevek; Verespatak – bányák és bányászok a régi Erdélyben; nevezetes székelyföldi falvak; kisvasutak Erdélyben, vadászatok a régi Erdélyben. A legjobb dolgozatokat készítő stábok a második fordulóban képes összefoglaló segítségével bemutatják dolgozataikat és részt vesznek Szegeden egy vetélkedőn, amelynek témája: Erdély kulturális és természeti értékei, különös tekintettel a Sóvidékre. A második forduló nyertesei 2013. április 8-12. között erdélyi középiskolásokkal mérhetik össze tudásukat a Teleki-virág Interaktív Természetvédelmi Vetélkedőn a szovátai Teleki Oktatási Központban. Az erdélyi rendezvény központi témája a gyurgyalag, a 2013-as év madara. A vetélkedő első hat helyén végző csapat a tavalyihoz hasonlóan, a Teleki-virág Vetélkedőn helyezést elért erdélyi diákokkal közösen augusztusban természetvédelmi táborban vehetnek részt a Csemete egyesület bugaci erdei iskolájában. A jelentkezési határidő február 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.