Közélet

Elsőfokú riasztás a megyében, havazás és ónos eső Szegeden + FOTÓK

Elsőfokú riasztás a megyében, havazás és ónos eső Szegeden + FOTÓK

2013. január 19., szombat
Elsőfokú riasztás a megyében, havazás és ónos eső Szegeden + FOTÓK

Hófödte tetőkre ébredt a város szombat reggel Szegeden. A meteorológusok előrejelzése szerint lassú havazásra vagy ónos esőre egész nap számíthatunk, a hóréteg várhatóan négy-öt centiméter körül alakul.

Lassú hóeséssel indult a szombati nap Szegeden, de jut még hóból a hét utolsó napjára is: vasárnapra az egész országban első fokú figyelmeztetés van érvényben az Országos Meteorológiai szolgálat honlapja szerint. Az

Időkép

adatai szerint egész Kelet-Magyarországon hullik kisebb-nagyobb intenzitással a hó. Csongrád megyében ónos esőt és havazást is jósol mára az előrejelzés. Szombat hajnalban az ónos esőt havazás váltotta fel Szegeden, a fagypont alatti időjárásnak köszönhetően hótakaró is képződött. A meteorológusok szerint az éjszaka hullott rétegre további 2-3 centi várható napközben. Az akadálymentes közlekedés biztosításáért a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gépparkja is készenlétben van.

Hóátfúvások nem várhatóak

Az éjszaka folyamán két centiméternyi hó hullott Csongrád megye területén – értesítették a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársait az Országos Meteorológiai Szolgálat megyei szakemberei. A nap folyamán további két centiméternyi hó várható, azonban a szél csendes, így komoly hófúvás kialakulása nem valószínű. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. öt munkagépe járja az utakat, 28 további gép készenlétben áll.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.