/

Elsőfokú riasztás a megyében, havazás és ónos eső Szegeden + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hófödte tetőkre ébredt a város szombat reggel Szegeden. A meteorológusok előrejelzése szerint lassú havazásra vagy ónos esőre egész nap számíthatunk, a hóréteg várhatóan négy-öt centiméter körül alakul.

Lassú hóeséssel indult a szombati nap Szegeden, de jut még hóból a hét utolsó napjára is: vasárnapra az egész országban első fokú figyelmeztetés van érvényben az Országos Meteorológiai szolgálat honlapja szerint. Az Időkép adatai szerint egész Kelet-Magyarországon hullik kisebb-nagyobb intenzitással a hó. Csongrád megyében ónos esőt és havazást is jósol mára az előrejelzés.

Szombat hajnalban az ónos esőt havazás váltotta fel Szegeden, a fagypont alatti időjárásnak köszönhetően hótakaró is képződött. A meteorológusok szerint az éjszaka hullott rétegre további 2-3 centi várható napközben. Az akadálymentes közlekedés biztosításáért a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gépparkja is készenlétben van.

Hóátfúvások nem várhatóak

Az éjszaka folyamán két centiméternyi hó hullott Csongrád megye területén – értesítették a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársait az Országos Meteorológiai Szolgálat megyei szakemberei.

A nap folyamán további két centiméternyi hó várható, azonban a szél csendes, így komoly hófúvás kialakulása nem valószínű. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. öt munkagépe járja az utakat, 28 további gép készenlétben áll.

no images were found

Előző sztori

Hátország: a KSZSE Ferencváros csapatát fogadja

Következő sztori

Mindenhol mérséklődött a szél, de gyenge hófúvások még lehetnek