Elkezdődött a Dugonics és az Árpád tér műszaki átadása + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három hét múlva „léphet” a szegediek elé új ruhájában a Dugonics és az Árpád tér, a térburkolás és a parkosítás a finisébe érkezett, a Nagyáruházzal szembeni akcióterület, a kráter funkciója is egyre világosabb.

Megkezdődött a terület műszaki átadás-átvétele, amely az előírások szerint 25 napig tart majd. A műszaki ellenőr most a keddi, január 29-i bejáráson készíti el a hiba- és hiánylistát, mely alapján a február 25-i átadásra ki kell javítani minden defektust. „Vannak még olyan munkálatok is, melyek ebben az időszakban fejeződnek majd be. A Dugonics tér nyugati oldalán még előttünk áll a térburkolás, az Árpád téri kráterben már elültették a fákat, felszerelték a napvitorlát, és elkészült a csobogó is, itt apró munkálatok vannak még, és a parkosítás is finisbe ékezett, amit még inkább fokoz majd a hét második felére jósolt jó idő. Közben fokozatosan a helyükre kerülnek az utcabútorok is. A területre 9 térfigyelő kamerát is felszerelnek majd ” – mondta el portálunknak a helyszínen Bencze Balázs, a rekonstrukciót menedzselő Szeged Pólus Nonprofit Kft. munkatársa. Az Árpád tér felől a gyalogos forgalom egyelőre még kordonok között tud átjönni a Kárász utca irányába, a teret három hét múlva, február 23-án nyithatják meg teljesen.

A 730 millió forint összértékű Szeged Biopolisz park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekt – melynek a Dugonics és az Árpád tér rekonstrukciója is része – egészének a lezárása 2013. március 1.

Default thumbnail
Előző sztori

Tankolt és megvacsorázott az ellopott fémhulladékból

Default thumbnail
Következő sztori

Tizenötmilliárdos utazási kaució

Legutóbbi hasonló cikkek