Egyetemi és Főiskolai Squash Bajnokság Szegeden szombaton

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton a szegedi Squash Club Szabadidőközpont ad otthont az ITC Egyetemi és Főiskolai Országos Squash Bajnokságnak, ahol komoly szegedi sikerekre lehet számítani.

Az idei szegedi viadalon népes, várhatóan 40-50 fős küldöttség vesz részt, a szegedi Tisza Squash SE versenyzői közül Sebők Benedek, Hoffmann Péter, Baláspiri Ádám, Vas Máté, Vas Márton a fiúknál, Csókási Eszter a lányoknál is pályára lép.

Pápai Miklós, a Tisza Squash SE vezetője elmondta, reméli a tavalyi győztes és az idei másik esélyes, Sebők Benedek és Hoffmann Péter vívják a döntőt, így szinte biztosan tapsolhatnak a kilátogatók helyi sikernek, s Csókási Eszter sem esélytelenül indul a versenyen a lányok mezőnyében. “A nevezések még nem záródtak le, de többen lesznek mint tavaly, sőt, idén csapatbajnokságot is tudunk rendezni” – mondta el Pápai Miklós. Az edző víziójához a két versenyző annyit fűzött, bár az életben barátok, de a pályán ilyenkor félreteszik a barátságot, az egészséges rivalizálás veszi át a helyet. Mindketten bíznak benne, hogy SZTE-siker fog születni a végén.

A program szombat reggel 9-kor egyéni selejtezőkkel kezdődik, majd a főtáblás versenyekkel folytatódik, a csapatversenyre pedig vagy még szombat délután vagy vasárnap reggel kerül sor – ez a nevezések számától függ.

A nagyvolumenű fallabdaversenyek rendezése és a sportág népszerűségének megugrása 2006-ig nyúlik vissza Szegeden, amikor a Szegedi Tudományegyetem adott otthont az Egyetemi és Főiskolás Squash Világbajnokságnak. Azóta a squashsport óriási népszerűségnek örvend a szegedi egyetemisták körében.

Az eseményt az SZTE Sportközponttal közösen szervezi a Squash Club, azonban mint Pápai Miklós közölte, az ITC Kft. szponzorálása is rendkívül fontos volt.

Előző sztori

Az ivóvízhálózatot tisztítják Algyőn

Következő sztori

Két és fél kilogramm marihuánát foglaltak le Röszkénél