Közélet

Csúszós utakra, balesetveszélyre figyelmeztet a Magyar Közút

Csúszós utakra, balesetveszélyre figyelmeztet a Magyar Közút

2013. január 20., vasárnap
Csúszós utakra, balesetveszélyre figyelmeztet a Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra figyelmezteti a közlekedőket, hogy az ország több térségében ónos eső várható, az utak csúszósakká válhatnak.

A cég vasárnap azt közölte az MTI-vel, hogy az előrejelzések szerint váltakozó intenzitással ónos eső hullhat, a síkosságmentesítés pedig ilyenkor kevésbé hatásos. Az Útinform tájékoztatása szerint az északkeleti országrészben váltakozó halmazállapotú hó esik, intenzíven havazik a Sajó völgyében, esik a hó Tiszafüred és Polgár térségében, valamint Sátoraljaújhely környékén, és zúzmarahullást jeleztek Nyíregyháza térségéből. A főutak a csapadékos helyeken latyakosak, hókásásak, Heves közelében ónos esőtől síkos a burkolat. A dunántúli főutak nedvesek, Fertőszentmiklós és Sárvár térségében latyakosak, Szombathely közelében hóbordás, Tapolca környékén jégbordás szakaszokra kell számítaniuk az autósoknak. A mellékutak a Dunántúlon hókásásak, a letaposott hótól vagy jégbordától síkosak. Az Alföld középső részén és a Tiszántúlon az alsóbbrendű utak havasak, vagy latyakosak. Közölték azt is, hogy a zrt. több mint száz munkagéppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, így a szombat reggeli 72 járhatatlan útból már csak 14 maradt; ezek felszabadításán folyamatosan dolgoznak, elzárt település nincs az országban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.