Közélet

Koreai delegáció látogat Hódmezővásárhelyre

Koreai delegáció látogat Hódmezővásárhelyre

2013. január 17., csütörtök
Koreai delegáció látogat Hódmezővásárhelyre

A magyarországi koreai kulturális intézet vezetősége látogat el Hódmezővásárhelyre január 18-án, pénteken, hogy egy jövőbeli kulturális együttműködés lehetőségeiről tárgyaljon a város képviselőivel. Az ázsiai ország kultúrkövetei megtekintik az alföldi művészváros nevezetességeit, valamint részt vesznek a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület gáláján.

A sajtó képviselőinek holnap 16 órától nyílik lehetőségük interjút készíteni az Koreai Kulturális Intézet igazgatójával,

Kwon Young Sup

úrral a Tornyai János Múzeumban. A Budapesten nemrégiben megnyílt Közép- és Kelet-Európában egyedülálló Koreai Kulturális Központ nagyon fontos szerepet tölt be Magyarország és Dél-Korea közötti állami és a nem állami szintű együttműködésben. A központ létrejöttével az egész régióban terjeszteni kívánják a koreai kultúrát. Ennek érdekében nyelvi kurzusokat, előadásokat, filmvetítéseket és kiállításokat szerveznek hazánkban. A központ bemutatkozójában Kwon Young Sup igazgató kiemeli, hogy nem egyszerűen a koreai kultúrát kívánják bemutatni, hanem teret és találkozási lehetőséget biztosítanak a két ország egymás iránt kölcsönösen érdeklődő művészei számára is. A négytagú delegációval Hódmezővásárhely Megyei Jogú Városa nevében

Fekete Ferenc

települési képviselő és

Nagy Imre

múzeumigazgató folytat eszmecserét a lehetséges jövőbeli együttműködésről, valamint bejárják a város megújult kulturális intézményei és ellátogatnak a kommunizmus évtizedeit bemutató Emlékpontba. Este hat órától a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Egyesület gáláján vesznek részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.