Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Vízilabda: Eger elesett, jöhetnek a törökök! + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szoros, parázs csatában verte a nagy rivális egri ellenfelét az A-Híd Szeged VE az OB I péntek esti szuperrangadóján, s győzelemmel várhatja idei utolsó nagy csatáját kedden a Galatasaray ellen!

Az óriási várakozás megelőzte találkozón az egriek hamar kétgólos előnyre tettek szert, előbb Biros Péter büntetőből, majd Varga II. Zsolt emberelőnyből vette be Baksa László kapuját, ám a negyed hajrájában – a hazai szurkolósereg fergeteges biztatása közepette – Szivós Márton, majd Török Béla két szép góllal egalizált. A folytatásban aztán fordított a Szeged, Somogyi Balázs fórt értékestíve, Kiss Csaba pedig egy káprázatos csavarral 4-2-es előnyhöz juttatta a mieinket. Azonban az egriek elképesztő hatékonysággal értékesítve emberelőnyeiket, a holland Gerritse, majd Chilkó Márton révén egalizáltak a szünet elén (4-4).

Fordulás után a remekül védekező hazaiakkal egyre kevésbé tudott megbirkózni a vendég alakulat, ugyanakkor a szegedi támadások pontatlanságok miatt maradtak eredménytelenek. Gór-Nagy Miklós révén a hevesiek kerültek előnybe amit aztán Szivós egalizált kihasználva egy fórt (5-5), majd azután vitatható kettős emberhátrányba kerülve védekezett parádésan. A negyed végén Kiss Csaba vette vissza a hazai előnyt, amit a záró játékrész elején egyenlített ki Bátori Bence (6-6). Somogyi góljával előnybe került ismét a hazai gárda, majd Baksa sokadik szemkápráztató védése sem volt elég, Salamon Ferenc gólja után negyedszer lett egyenlő az állás a két bajnokesélyes csatájához méltóan. A hajrában a meccs két legjobbja, Kiss Csaba ragadta meg ismét a szegedi vezetés szekerének rúdját, majd Szivós óriási szívvel küzdve vitte be a győztes találatot másfél perccel a vége előtt (9-7). Persze a megnyugváshoz még kellett egy újabb Baksa-bravúr, de a győzelem igazából nem forgott veszélyben. A Szeged ezzel a győzelemmel megőrizte, az Eger pedig elveszítette veretlenségét a szezonban, a Tisza-partiak mellett már csak a Vasas nem talált még legyőzőre.

Remek, parázs csatával hangolt tehát az A-Híd Szeged VE a keddi, hódmezővásárhelyi Bajnokok Ligája csatára a török Galatasaray ellen, mely a gárda utolsó 2012-es mérkőzése lesz.

Férfi vízilabda OB I 11. forduló:

A-Híd Szeged VE – ZF-Eger 9-7 (2-2, 2-2, 2-1, 3-2)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 600 néző. Vezette: Németh, Székely.
Szeged: BAKSA – SZIVÓS 3, Hegedüs, Kunac, Molnár T., Younger, KISS CS. 3. Csere: Decker, Somogyi 2, Török 1, Kayes, Vincze M., Juhász, Molnár D. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs.
Eger: Szécsi – Bátori 1, Seman, BIROS, Graham, Salamon 1, Bundschuch 1. Csere: Mezei, VARGA II. ZS. 1., Gór-Nagy 1, Gerritse 1, Kovács G., Chilkó 1, Bisztritsányi (kapus). Vezetőedző: Gerendás György.
Emberelőny: 11/5, ill. 7/4.
Ötméteres: -, ill. 1/1.
Kipontozódott: Decker (16′).
Sárga lap: Gerendás György (24′).

Vincze Balázs: “A két riválishoz méltó hatalmas csatát vívtunk. Számítottam arra, hogy váltakozni fog, éppen ki vezet, de végül, ahogy az őszi meccseken is, végül győzni tudtunk.”

Online közvetítésünk:

32′ Elrontott lehetőség, Gerendás azonnal időt kér. Baksa leszedi a sarokból bejátszott lasztit, megvan a meccs! Szép volt fiúk, zeng a sátor alatt és szerte Újszegeden! Lassan lecsorog az óra. Még egy Baksa-bravúr belefér Grahammel szemben!

31′ Szivós messziről váratlanul, véd Szécsi. Aztán nagy harc a kipattanóért, valahogy átlöbböli Szecskán, és becsorog!!! 9-7!!! Seman centerből legyintené be a passzt, de Baksa odaér!

30′ Vincze Balázs időt kér fórban. Török cserkészi az egri kaput, lazán fölé lő… Kiss Csaba aztán már nem hibáz, 8-7! Biros fölé durrant.

29′ Ismét jöhet az Eger. Jó védekezés, Kiss Csaba labdát szerez a center elől.

28′ Jön vissza Aljosa, de Salamon az orra előtt még belövi a kapásszélről, 7-7. Gór-Nagy áll ki, Kiss Csaba felsőlécet lő, de Szécsi beleér, korner.

27′ Mezei a víz alól indít egy rakétát, Baksa ezt is védi! Kunacot küldik ki, amikor a tanácstalan egriek már feladnák a támadást…

26′ Egri ostrom, már lejárna a támadóidő, persze hogy kizavarják Törököt… Bátori beveszi a szegedi kaput, 6-6. Birost kiszórják, járatás, ijesztgetés, aztán Somogyi veri be, hogy kipattan a belső vasról! 7-6!

25′ Ráúszás, Török elől elütik. Varga II lő, felsőléc, Baksa rajta volt. Marad náluk.

III. negyed: 6-5 (2-2, 2-2, 2-1)

24′ Kiss Csabi gyorsan gólt lő ismét! 6-5! Gerendás sárgát kap, pöröl a bírókkal. Hatalmas védekezés, utolsó roham a negyedben! Kayes ellen fújnak, aztán Szivós szedi le a távolit, majd elereszt egy kacsázó sajátot, bizony, fognia kell Szecskának.

23′ Juhász, aztán Younger is kimegy, kettős emberhátrány és Szivós leszedi a keresztpasszt!!! Younger durrant, Szécsi tornázza ki, korner.

22′ Kovácsra játsszák, tisztán lő, Baksa szedi le! Hamar fordulhat az Eger. Kovács ismét messziről, időtől szorítva, Papesz blokkja.

21′ Baksa bravúrja nagyon kellett! Chilkó mehet ki, Szivós belövi a fórt azonnal a kapásoldalról! 5-5!

20′ Varga II. szerez labdát. Kiss Csabát állítják aztán ki, időt kér Gerendás György. Gyönyörűen jártatják a labdát, csak nyomozzuk, aztán Salamon centerbe, Gór-Nagy emelkedik, behúzza, 4-5. Salamon elnyomja Juhászt, és elhozza a lasztit.

19′ …de visszaérnek az egriek, aztán megszerzik a labdát. Graham pattint, de eltörik a Mikasa.


18′ Graham megy ki, de Kayes nem tudja megfognia labdát… Younger úszhatna meg…

17′ Az egriek hozzák el. Salamon hoz salamoni döntést, lő, de felsőlécet talál. Biros bejátszása azután már megvan, jöhet a Szeged.

Nagyszünet: 4-4 (2-2, 2-2)

16′ Kipattanó marad a heves hevesieknél. Decker kipontozódik… Chilkó Márton nem ismer kegyelmet, 4-4. Kunac messziről, onnan Szécsinek nem lehet gólt lőni…

15′ Aztán a hollandust szórják ki, de Szécsi résen a bejátszott labdánál. Megjött Gerritse kedve, felsőlécet lő messziről.

14′ Kiss Csabi rosszkézről micsoda csavart ereszt meg az egri kapura??? Olyat hogy bemegy, 4-2! Decker második hibája után Biros oszt ki egy gólpasszt, Gerritse hollandul köszöni, világnyelven bevarrja, 4-3.

13′ Mezei rosszkézszélről, Baksa ismét! Hiba elől megint. Biros cseles bejátszásánál Kunac résen.

12′ Mezei rosszkézoldalról, Baksa véd! Kimarad a hazai lehetőség. Egri jön.

11′ Graham Papesz elől vadász le egy labdát. Kontra az egriek ellen, Gór-Nagy mehet is ki, időt kér Vincze Balázs. Közelről vesszük szemügyre Younger legújabb monokliját a jobb szeme alatt. Nem kisasszonysport. Kiss Csaba felsőléc, Kiss Csaba fölé.

10′ Mezei addig üti a mieinket, amíg ki nem szórják, Somogyi azonnal értékesíti a fórt! 3-2! Graham lövésénél jó a blokk!


9′ Béci, az angolna, elhozza! Somogyi óriási lövését üti ki Szécsi, marad itt!

I. negyed: 2-2 (2-2)

8′ Szivós nagy góllal 1-2-re írja át az eredményjelzőt végre! Baksa előtt a blokk szedi le a távoli löketet. Török Béci az utolsó pillanatban a kapásszélről! 2-2!

7′ Az egri kapuhoz sem könnyű közel jutni. Kovács megy ki, lövés, Szécsi a végállomás, nem a háló… Újabb jó védőmunka.

6′ Kunac a sarokból játszana be, de lejár a támadóidő. Egészen kint védekezik a Szeged, hatalmas verekedés benn középen. Decker megy ki, Varga II Zsoltra nem tudunk figyelni, 0-2.

5′ Fölé megy a hazai lövés. Jó védekezés, ismét hazai roham a cserék után.

4′ Baksa fog, ki sem jön róla. Elől elveszítjük a labdát. Graham egészen furcsa bejátszása vagy kapura lövése, mellé-fölé.

3′ Varga II. Zsoltot szórják ki. Hege kapufát lő blokkal.

2′ Baksa hatalmas védése, egy kacsázó labdát hárít Laci. Papesz kap bejátszást, de már kontra. Máris egy ötméteres Younger ellen. Baksa nevét skandálja a B-közép, de Biros kíméletlen, 0-1.

1′ Ráúszás… Elhozza az Eger, de hamar kontra, aztán blokkolt szegedi lövés.

18.00: Vízben a felek, hamarosan kezdünk!

17.55: Szép számmal vannak szurkolók az uszodában, különösen népes az ultratábor, 50-60 fő, vannak egriek is, ők 10-15-en az eredményjelző másik oldalán. Kezdődnek a bemutatások.

17.45: Megkezdődött a hazai csapat zenés bemutatása. Molnár Tamás címeinek felsorolása mintha soha nem érne véget, de hihetetlen jó végighallgatni!

17.40: Nagy Péter is megérkezett, Szeged olimpikon súlyemelője tőlünk tudta meg, hogy egy év sportolója választáson már biztosan nyert, gratuláltunk is neki frissiben! Szegedi vízilabdás lányok is befutottak nem sokkal később, az egri kispad mellől szurkolnak ők is a fiúknak!

17.35: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportuszodából! Félóra sincs a titánok harca újabb fejezetéig, összecsap a Szeged és az Eger.

Beharangozónk itt olvasható!

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás: Nincs megtiltva, hogy nyerjünk Szombathelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Egy kiállítás okozta az SZVSE vesztét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Két forduló után pont nélkül állnak a vasutasok.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is nyeretlen a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

Tovább olvasom

Aktuál