Vízilabda: három meccsel zárja az évet az A-Híd Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdától jövő keddig három meccset vív a hazai bajnokságban és a Bajnokok Ligájában az A-Híd Szeged VE együttese, mely az új év közeledtével saját naptárral is előrukkolt a szurkolóknak.

Vincze Balázs vezetőedző kétszeres magyarkupa-győztes alakulata szerda este Szentesen száll vízbe a férfi vízilabda OB I megyei rangadóján, majd röpke pihenés után az Egert fogadja pénteken, tévés meccsen. Az egy héten belüli harmadik találkozóra jövő kedden kerül sor, a Bajnokok Ligájában, amikor a török sztárcsapat Galatasaray lesz az ellenfél Hódmezővásárhelyen az év utolsó találkozóján. Többek között ezekről is szó esett a hétfő kora délután a Corso Caféban rendezett sajtótájékoztatón.

Mint Vincze Balázs elmondta, az elmúlt héten mini alapozást végzett a csapat, majd a hétvégét pihenéssel tölthették a játékosok. “Hasznos volt az elmúlt hét, majd három nap pihenő jött, hogy energiát gyűjtsünk az elkövetkező napok meccseire” – közölte a tréner. “Tavaly is úgy gondoltam hogy mind a hazai bajnokságban, mint a nemzetközi porondon a hazai pályán rendezett meccseken egyértelműen a győzelem a cél. Ellenfeleink nagy részét le is győztük itthon, csak a Vasas ellen ‘botlottunk’. Bízom benne, hogy az Eger ellen itthon, majd a Galatasaray ellen Vásárhelyen hozni tudjuk a győzelmeket.”

Somogyi Balázs a hétvégén hosszú idő után látogathatott haza pihenni. “Szentesen mindig van egy különleges atmoszférája a találkozóknak, hiszen nagyon népszerű a vízilabda. Az elmúlt hónapok munkájának eredményességét szeretnénk folytatni az elkövetkező három meccsen” – tette hozzá a fiatal pólós. “A szentesi meccsek mindig jók, szimpatikus a szurkolótábor, amely mindig biztat minket nemzetközi mérkőzéseken, és stabilan ott van minden alkalommal 3-400 drukker” – fűzte hozzá a szerdai megyei derbihez Vincze Balázs.

Az isztambuli túrára visszatekintve a vezetőedző elmondta, igyekeztek megfelelni a vendéglátó meghívásának is, ami az Enkasporral való kétkapuzást jelenti, így emiatt nem mindig sikerült egy az egyben a BL-meccsre fókuszálni. “Jó volt kicsit kiszakadni a szegedi környezetből, s pár napot eltölteni egy idegen kultúrközegben” – tette hozzá Somogyi Balázs. “S a legfontosabb, hogy győztünk egy jó csapat ellen!”

Mint elhangzott, a keretből minden egészséges, kivéve a legutóbb újabb kézműtéten átesett Varga Pétert, akinek bal tenyerén jókora varrat éktelenkedik.

Juhász György technikai igazgatótól megtudtuk, az eredetileg szombati találkozó televíziós közvetítés miatt került péntekre. A jegyek díjszabása változatlan a hasonló kiemelt meccsekéhez, 14 éven aluliaknak, továbbá a B-középnek ingyenes. A Galatasaray elleni BL-találkozó kedd 18 órára került, ugyancsak televíziós meccs lesz. Jegyeket elővételben szerdától az újszegedi sportcsarnok sportboltjában, valamint a vásárhelyi uszodában is válthatók 1000 forintért, valamint a találkozó előtt egy órával a helyszínen még válthatók.

A tájékoztató apropóját nemcsak a három találkozó, hanem az ünnepekre kiadott csapatnaptár is adta. Szerencsés Tilla és a Tappancs Alapítvány megkeresése nyomán a csapat ugyanis egy 2013-as naptárat adott ki, melyben a csapattagok láthatók az alapítvány védenceivel. A 2013-as A-Híd Szeged kalendárium már megrendelhető, valamint a karácsonyi vásárban adományért cserébe is megkapható, s a tervek szerint a hátralévő meccseken is megvásárolhatók.

A csapat várja a szurkolók és családtagjaik jelentkezését a Napfényfürdő Aquapolisban tartandó sportos karácsonyra is december 20-án.

Előző sztori

Tovább csökken az üzemanyagok ára

Következő sztori

Pálinkás József: a versenyképességet növeli a Lendület-program