Bulvár

Vasárnap délutánig mintegy félszáz baleset történt

Vasárnap délutánig mintegy félszáz baleset történt

2012. december 23., vasárnap
Vasárnap délutánig mintegy félszáz baleset történt

A havazás miatt csúszóssá vált utakon vasárnap délutánig mintegy ötven közúti baleset történt, összesen tizenkilenc ember sérült meg - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-vel.

Hajdu Márton

azt mondta: a katasztrófavédelem összesítése szerint a legtöbb baleset Budapesten, Pest, Veszprém és Komárom-Esztergom megyében történt. Megközelíthetetlen település nincs, részleges vagy teljes útzárat balesetek helyszínein kellett elrendelni. A katasztrófavédelem felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg is másodfokú riasztás van érvényben a várható ónos eső miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér és Pest megye, valamint a főváros területén. Aki teheti, ne induljon útnak - hangsúlyozta Hajdu Márton, hozzátéve, aki mégis autóba ül, készüljön fel arra, hogy esetleg elakadhat, vagy egy útzár miatt kell hosszabb időt az autóban töltenie, ezért vigyen magával lapátot, takarót, és ügyeljen arra, hogy elegendő üzemanyag legyen az autóban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzésében korábban azt közölte: napközben sokfelé várható havazás, helyenként 5-9 centiméter hó is hullhat, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye kivételével az ország valamennyi megyéjében számítani lehet ónos esőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.