Kultúra

Vályi Katalin az idei Tömörkény-díjas

Vályi Katalin az idei Tömörkény-díjas

2012. december 19., szerda
Vályi Katalin az idei Tömörkény-díjas

A Móra-múzeum által 1994-ben alapított Tömörkény-díjat idén Vályi Katalin vehette át. A régész-muzeológus reméli, hogy a következő években is folytathatja Szer monostorának feltárását, ezt tartja pályafutása legkiemelkedőbb ásatásának.

A Tömörkény-díjjal minden évben a múzeum egyik munkatársát jutalmazzák az adott esztendőben végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért. Odaítéléséről ezúttal is a közintézmény alkalmazottai és a megyei múzeumigazgató közösen döntött. Az országosan jegyzett Tömörkény-díjat

Fogas Ottó

igazgató adta át a

Vályi Katalinnak

. A régész-muzeológus portálunknak elmondta, nagyon szereti munkáját, Szer monostorának feltárásán immár harminchárom éve dolgozik. „Pusztaszer rejt annyi érdekességet és meglepetést, hogy minden évre jut valami. Remélem, nyugdíjazásomig, vagyis még négy évig tudok ott is dolgozni, vannak ugyanis olyan dolgok, amiket én szeretnék feltárni” – fogalmazott. Vályi Katalin, a Móra Ferenc Múzeum régész-muzeológusa 1980-tól. Fő kutatási területe a középkori templomok és monostorok, középkori települések vizsgálata. Vályi Katalin 1977-80 között a győri Xantus János Múzeum múzeumpedagógusa, huszonkét évvel ezelőtt kezdett el a szegedi kultúrpalotában dolgozni. Tagja a Művészettörténeti és Régészeti Társaságnak, az MTA Veszprémi Területi Bizottság Iparrégészeti Munkabizottságának és a Pulszky Ferenc Társaságnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.