Közélet

Tető került az Árpád térre, új gyalogutak nyílhatnak

Tető került az Árpád térre, új gyalogutak nyílhatnak

2012. december 13., csütörtök
Tető került az Árpád térre, új gyalogutak nyílhatnak

Mindez csak ideiglenesen és képletesen, hiszen az Árpád téri „kráter” területén végeznek olyan munkálatokat most, amely száraz és fagymentes időt igényel. A területen napokon belül új gyalogos sétányok is nyílhatnak, így a Nagyáruháztól ismét át lehet sétálni a rektori hivatal előtt a Kárász utcára.

Ahogy arról már beszámoltunk az úgynevezett „kráter” munkálatai

a finisbe érkeztek.

Ez egyébként egy fiatalos pihenő- és akcióterület lesz, akár gördeszkapályaként, utcaszínházként, koncerthelyszínként is funkcionálhat, de még pancsolni is lehet benne hőségriadók esetén, hiszen lesz a közepén vízpermetszökőkút és csobogó. Néhány napja fehér sátor került a terület fölé. A Szeged Pólus Nonprofit Kft. arról tájékoztatott, hogy jelenleg csiszolási és egyéb olyan munkálatok folynak melyek száraz, fagymentes közeget igényelnek, ezt biztosítja a sátor. Ezután kezdődik a csúszásmentesítés és felületkezelés, még decemberbe elkészül a „gödör”. A Dugonics és az Árpád tár átadásának határideje továbbra is 2013. január 29-e, addig biztos nem szabadul fel a terület, viszont jó hír, hogy a gyalogos sétányok szélesednek majd, és napokon belül a rektori hivatal és a szökőkút között is nyílni fog a Kárász utca irányába egy ösvény. A Dugonics és az Árpád tér teljes befejezésének a határideje tehát 2013. január 29., a Szeged Biopolisz park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekt – melynek a fenti fejlesztés is része – egészének a lezárása 2013. március 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.