Tető került az Árpád térre, új gyalogutak nyílhatnak

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindez csak ideiglenesen és képletesen, hiszen az Árpád téri „kráter” területén végeznek olyan munkálatokat most, amely száraz és fagymentes időt igényel. A területen napokon belül új gyalogos sétányok is nyílhatnak, így a Nagyáruháztól ismét át lehet sétálni a rektori hivatal előtt a Kárász utcára.

Ahogy arról már beszámoltunk az úgynevezett „kráter” munkálatai a finisbe érkeztek. Ez egyébként egy fiatalos pihenő- és akcióterület lesz, akár gördeszkapályaként, utcaszínházként, koncerthelyszínként is funkcionálhat, de még pancsolni is lehet benne hőségriadók esetén, hiszen lesz a közepén vízpermetszökőkút és csobogó.

Néhány napja fehér sátor került a terület fölé. A Szeged Pólus Nonprofit Kft. arról tájékoztatott, hogy jelenleg csiszolási és egyéb olyan munkálatok folynak melyek száraz, fagymentes közeget igényelnek, ezt biztosítja a sátor. Ezután kezdődik a csúszásmentesítés és felületkezelés, még decemberbe elkészül a „gödör”. A Dugonics és az Árpád tár átadásának határideje továbbra is 2013. január 29-e, addig biztos nem szabadul fel a terület, viszont jó hír, hogy a gyalogos sétányok szélesednek majd, és napokon belül a rektori hivatal és a szökőkút között is nyílni fog a Kárász utca irányába egy ösvény.

A Dugonics és az Árpád tér teljes befejezésének a határideje tehát 2013. január 29., a Szeged Biopolisz park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekt – melynek a fenti fejlesztés is része – egészének a lezárása 2013. március 1.

Előző sztori

Újabb közösségi tereket szülhet Szegeden roma tanoda sikere + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: a Szeged 2011 a legsportszerűtlenebb?

Legutóbbi hasonló cikkek