Közélet

„Senkit sem hagyunk ajándék nélkül!” – ezer gyermek kapott csomagot a Mikulástól + FOTÓK

„Senkit sem hagyunk ajándék nélkül!” – ezer gyermek kapott csomagot a Mikulástól + FOTÓK

2012. december 9., vasárnap
„Senkit sem hagyunk ajándék nélkül!” – ezer gyermek kapott csomagot a Mikulástól + FOTÓK

„Együtt csodákra vagyunk képesek!” – vallja a MÁTRIX és a Karitáció Alapítvány az Orpheus Állatvédő Egyesülettel közösen. Ezen a hétvégén összesen ezer mikuláscsomagot osztanak szét rászorulóknak a Klauzál téren.

Minden adventi időszakban igyekszik a rászorultaknak segíteni a három szervezet, a Klauzál téren felállított standnál személyesen a Mikulástól vehették át a csomagot a gyerekek. Az ezer kiosztott csomag mellett jövő hétvégén 10 és 16 óra között összesen kétszáz ajándékcsomagot adnak családoknak. „Novemberben és decemberben eddig négyszáz családnak adtunk csomagot, s az a cél, hogy minél több rászoruló karácsonyát tegyük szebbé. Tűzifaosztásra is készülünk, reméljük, néhány tucat családnak tudunk hetekre elegendő fát biztosítani. Több mint százszoros a túljelentkezés, sajnos az alapítványnak nincs ekkora kapacitása” – tájékoztatott

Dudás Zsanett

, a MÁTRIX Alapítvány vezetője. Az alapítványnál Mikulás kuponokat készítettek, és azokat védőnőknek, osztályfőnököknek, óvoda- és iskolaigazgatóknak adták át, továbbá anyaotthonba és állami gondozottakat ellátó intézményekbe vitték, hogy a mikuláscsomagok valóban a legrászorulóbbakhoz kerülhessenek. „A MÁTRIX, a Karitáció és az Orpheusz önkéntesei, ahogy mi hívjuk őket, angyalkái három napig készültek a Mikulás akcióra, ennyi időbe telt mire összeállították az ezer csomagot” – tette hozzá. Kutyakarácsony akcióra is készülnek, utcára kitett, megmentett házikedvencek számára etető- és itató tálakat, valamint tápadományokat gyűjtenek a Klauzál téren felállított adventi standnál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.