Írjon nekünk

Szórakozás

Pénteki programajánló: operaslágerek a Belvárosiban, rockabilly az IH-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Tom White és barátai koncert lesz az IH Caféban, ahova a rockabilly őrülteket várják, a Pinceszínházban improvizációs színházi előadás lesz pénteken este, míg a Belvárosi Moziban jégrevü és operaslágerek várják a nagyérdeműt.

Improvizációs előadás 19 órától a Pinceszínházban. A Kaleidoszkóp Improvizációs Színház előadására minden színházkedvelőt szeretettel várnak.

Jégrevü és operaslágerek az Arena di Verona-ból a Belvárosi Moziban 20 órától. 2012 áprilisában – Shakespeare Rómeó és Júlia című tragédiájának helyszínén, Veronában, a csodálatos állapotban lévő antik arénában – Európa-, világ- és olimpiai bajnok műkorcsolyázók mutatták be egyéni és páros kűrjeiket a világ leghíresebb operaslágereire. Az élő zenét a több mint 200 tagú, világsztárokat is felvonultató Veronai Aréna Kórusa és Zenekara szolgáltatta. Az impozáns Veronai aréna a világ legnagyobb szabadtéri operaszínpada. Abban az itáliai kisvárosban található, ahol Shakespeare Rómeó és Júliája egymásba szeretett. A római arénát szakértő kezek óriási műjégpályává varázsolták, amelyen világbajnok művészek mutatták be tudásuk legjavát. Fellép a ‘Coro e Orchestra dell’Arena di Verona’, a Veronai Aréna Kórusa és Zenekara Vezényel: Fabio Mastrangelo Tenorok: Jean François Borras /Rubens Pelizzari Mezzoszoprán: Geraldine Chauvet Szopránok: Erika Grimaldi / Rachele Stanisci Basszus: Mirco Palazzi

Tom White és barátai koncerteznek az IH Caféban 21 órától. Rockabilly őrület rockabilly őrültekkel. Tudom sokszor láttál hasonlót, de Tom White és barátai… MÁS!!!! Igazi 50′-es 60′-as évek zenéi, megtűzdelve filmslágerekkel. Ezt mindenkinek látnia kell!

Proletár koncert (saját dalok, Tankcsapda, Auróra a Rongy Kocsmában 21 órától. A belépés ingyenes. A zenekar 2012.szeptember 15-én alakult meg Hódmezővásárhelyen, az alapító tagok: Májer Róbert (gitár; ének), Kecskeméti Csaba (basszusgitár), Tábori Gyula (dob). Próbáikat Vásárhelyen, a Kistópart Utca és a Bogár lépjen nyitott szemedre zenekar termében tartják. Október végén és november elején 9 számos demojukat rögzítették próbahelyükön, amit december közepén meg is jelenítettek.

Folyamatos kiállítások, programok

Kass Eszter alkotásaiból nyílt kiállítás a Kass Galériában: közel huszonöt festményt mutatnak be a Kass Galéria legfrissebb időszaki tárlatán. Kass Eszter iparművész festményeket is készít, főként tájképeket vet vászonra, a múló mozzanatot rögzíti. Ahogy fogalmaz: „kihívást jelent, hogy mit tudok visszaadni a festményen- a pillanatnyi élményt elkapom-e és maradandóvá teszem-e.” A művész a különböző tájképek mellett kiállítótermek belső tereit is szívesen festi. Kass Eszter 1984-ben diplomázott az Iparművészeti Egyetem textiltervező szakán. A tárlat február 10-éig látogatható.

Kontrasztok vonzásában címmel a fővárosi Várfok Galéria huszonöt művészének alkotásaiból nyíl kiállítás a Reök-palotában. A százharminc alkotást festményeket, grafikákat, szobrokat, installációkat összekötő közös pont, hogy készítőjük az 1990-ben létrejött egyik első magánalapítású, tisztán kortárs profilú galéria művészköréhez kapcsolódik. A kiállítás anyagának gerince a Várfok Galéria alapító tulajdonosa, Szalóky Károly magángyűjteményéből származik. A bemutatkozó alkotók között épp úgy vannak befutott és híres művészek – Nádler István, feLugossy László, Mulasics László vagy éppen El Kazovszkij-, mint fiatal, feltörekvő tehetségek, akiket a galéria Spiritusz szekció fog össze. Kovács Krisztina művészettörténész, a tárlat kurátora elmondta, hogy a műveket a stiláris sokszínűség jellemzi, nonfiguratív, szürreális alkotások éppúgy szerepelnek a kiállításon, mint geometrikus művek vagy hiperrealista festmények.

A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az iszeged.hu.

Szórakozás

Jason Derulo és Rudimental a SZIN sztárfellépői

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Visszatér Ákos és a Russkaja.

Tovább olvasom

Szórakozás

Elkészül a Jóbarátok egy külön epizódja a régi sztárokkal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Egy epizód erejéig újra összeáll a Jóbarátok régi sztárszereposztása.

Tovább olvasom

Kultúra

Helló Ugar: fröccsből fesztivál a pusztában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az Anna and the Barbies zenekar táborának indult, majd folyamatosan bővült, idén pedig már 12 helyszínen több ezer embert várnak Ópusztaszerre, a Helló Ugar fesztiválra.

Tovább olvasom

Aktuál