Közélet

Ötszáz adag ételt osztottak ki a Marson + FOTÓK

Ötszáz adag ételt osztottak ki a Marson + FOTÓK

2012. december 27., csütörtök
Ötszáz adag ételt osztottak ki a Marson + FOTÓK

Hagyományosan az ünnepek után vendégelt meg ötszáz rászorulót a Boldogságfalva Alapítvány a Mars téren. A vegetáriánus, vagyis házi sajttal készült székelykáposzta mellé egyik önkéntesük jóvoltából kókuszgolyót is kaptak a megjelentek.

„Csomagot is osztunk, melyben epres ivójoghurt, natúr joghurt, alma, narancs, körte és biorépa is van. Egy adományozónk pedig kókuszgolyókat készített” – tájékoztatott a Boldogságfalva Közhasznú Alapítvány elnöke.

Szalma Róbert

kanálforradalmár hozzátette, minden évben ételosztással zárják az évet a két ünnep között, azért ilyenkor, mert karácsony előtt viszonylag sok adományt kapnak a rászorulók, ám a szilvesztert megelőző időszakban vannak olyan szeretetkonyhák, melyek zárva tartanak. „Jegyre adjuk az ételt, amelyeket a családsegítő szolgálathoz és egyéb társszervekhez juttatok el, például vakoknak, siketeknek, mozgás- és értelmi sérülteknek. Az ott dolgozók adják át ezeket a legrászorulóbbaknak, akiket most vendégül látunk” – tájékoztatott. A vegetáriánus, vagyis „székely nélküli” káposztát szejtánnal és házi sajttal főzték, hogy tartalmas étel kerüljön a tányérokba. Szalma Róbert örömmel újságolta, hogy egyre több az önkéntesük, akik látják, hogy egyre több az elesett, segítségre szoruló. Reméli, hamarosan saját konyhát is tudnak majd üzemeltetni, hogy minden nap tudjanak ételt osztani. December 28-án fél 12-től Újszegeden, a Máltai Szeretetszolgálat Csanádi utcai épületében lesz ételosztás, ott a Szegedi Felsővárosi Civil Egyesület és a Krisnatudatú Egyház Szegedi hívői vendégelik meg meleg étellel a rászorulókat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.