/

Oroszul és ukránul is beszél a Szeged Szépe győztese, Csehi Antónia

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kárpátalján született, és a magyar mellett oroszul és ukránul is jól beszél Csehi Antónia, a Szeged Szépe 2012-es győztese. A 17 éves, érettségire készülő lány szeme előtt évek óta a modellszakma lebeg, de azért a tanulmányait sem szeretné emiatt elhanyagolni.

– Honnan érkeztél?

– Kárpátalján, Munkácson születtem, de már öt éve Magyarországon lakom. Kistarcsára költöztünk, jelenleg a budapesti Corvin Mátyás Gimnázium és Műszaki Középiskola tanulója vagyok. Az időm nagy részét az érettségire való felkészülés teszi ki jelenleg, szerencsére egy rendkívül színvonalas középiskolában tanulhatok.

– A tanulás mellett a modellkedésre is lehetőséget kaptál. A érettségit követően is szeretnél ezzel foglalkozni?

– Természetesen, hiszen már évek óta nagy álmom, hogy modellkedhessek. Hogy nemzetközi szinten mennyire tud ez megvalósulni, azt még nem tudom, lehet hogy inkább csak hobbi szinten marad majd meg. Egy szakmát szeretnék kitanulni elsősorban, valamint orosz nyelvvizsgát is tervezek, mivel oroszul és ukránul is beszélek. Diplomázni már munka mellett lenne a legjobb, hogy saját magam tudjam finanszírozni a tanulásommal járó kiadásokat.

– Korábban modellkedtél már?

– Voltam szépségversenyeken és alkalmi ruhás fotózásokon is, de ez volt a legkomolyabb és legszínvonalasabb verseny is, amin eddig részt vettem. Épp ezért csodálatos érzés volt, hogy az én fejemre kerülhetett végül a korona.

– Értékes ajándékok és külföldi utazás is járt a korona mellé, ráadásul részvételeddel a mellrák elleni küzdelemre is felhívtad a figyelmet. Melyik csábított leginkább arra, hogy jelentkezz a Szeged Szépe versenyre?

– Az interneten figyeltem fel a versenyre, aminek így utólag is nagyon örülök, hiszen rengeteg fantasztikus élménnyel gazdagodtam. Sajnos nem mindenhova tudtam elkísérni a versenytársakat, azonban ahol ott voltam, nagyon jól éreztem magam a lányokkal. Mivel Budapestről érkeztem a Novotel Hotelban szálltam meg, és az IH Rendezvényközpontban történt a felkészítés. Kemény munkával készültünk fel, de a végére nagyon jól összekovácsolódott a döntős csapat. Persze volt azért némi rivalizálás, de én már azzal is egy kicsit győztesnek éreztem magam, hogy 339 lány közül a döntőbe jutottam.

– Mit szóltál, amikor megláttad a többi versenyzőt? Milyen esélyeket jósoltál magadnak a szépségverseny kezdetén?

– Az egyik oka, hogy jelentkeztem erre a versenyre, az saját magam felmérése volt, szerettem volna próbára tenni magamat. Sok csinos lány jelentkezett a versenyre, és mindeninek más oldala volt erősebb. Szerintem a kisugárzás nagyon fontos, ez az, ami által kiegészül a szépség fogalma.

– Nem csak szépnek, de okosnak is kellett lenni, hiszen egy műveltségi tesztet is ki kellett töltenetek. Miből állt ez pontosan?

– Alapvető ismereteket kértek számon, valamint Szegeddel kapcsolatban is válaszolni kellett pár dologra. Főként általános műveltséget felmérő kérdések kerültek elő. (Antónia a harminc kérdésből harminc helyes választ adott, a döntős lányok közül csak hatan értek el 100%-os eredményt.)

– Szerinted mennyire fontos egy szépségversenyen, hogy a lány okos is legyen, ne csak dekoratív?

– Szerintem nagyon is fontos, hogy legalább minimális műveltségről számot adjon minden szépségversenyre jelentkező. A kisugárzásához ez is hozzátartozik, ráadásul a zsűri ezek a kérdések által ismerhetik meg igazán a személyiségét. Eredményhirdetés előtt is szerintem ezért jött le hozzánk a zsűri az öltözőbe, kicsit beszélgettek velünk, segíthetett eldönteni a végső eredményt.

– Mit gondolsz mivel nyűgözted végül le a zsűrit?

– Jó kérdés. Az elején nagyon izgultam, de amikor kimentem a zsűri elé sikerült bátorságot öntenem magamba. Fontos a mosoly, a mozgás, vagy hogy miként veszi fel az ember a szemkontaktust, ezeket mind sokat gyakoroltuk korábban. Az összképnek kell jól mutatnia, ez adja a kisugárzást. Talán ez sikerült nekem a végére.

– Szoktad követni az aktuális divattrendeket?

– Természetesen szoktam, újságokban és az interneten is. Mint mondtam már régi nagy vágyam a modellkedés, nemzetközi téren is nagyon szeretném ezt megvalósítani. Most azonban az érettségi a legfontosabb.

– Értékes utazást és ékszereket is nyertél. Melyik ajándéknak örültél a legjobban?

– A legszebb ajándék számomra ez a fehérarany gyűrű, amit most is viselek (mutatja). Ez mindig eszembe juttatja a sikeremet, ezt a szép napot. 14 darab gyémánt van benne, egyszerűen gyönyörű. Persze a belga útnak is nagyon örülök, főleg mert külföldön nem sokszor voltam. Oroszországba utaztam a nagyszüleimmel még kiskoromban, a fehér éjszakák nagyon szépek voltak. Nagy vágyam, hogy sokfelé utazhassak, hófedte hegyektől a tengerpartig bárhova szívesen mennék.

– Milyen feladatok várnak rád Szeged Szépeként?

– Rendezvényeket és jótékonysági eseményeket is látogatok majd. Maga a rendezvény is jótékony célt, a mellrák elleni küzdelmet karolta fel. Bízom benne, hogy minél több emberhez eljutott az üzenet, és komolyabban veszik majd a szűréseket. Ha már egyvalakin segítettünk ezzel, az nagy siker.

Előző sztori

Mr. Frizbi: Hiba lenne nem foglalkozni a bulvárral + FOTÓK

Következő sztori

A Nachbil terroirjai a Borkurzuson + FOTÓK