Bulvár

Karácsonykor már inkább eső, helyenként ónos eső eshet

Karácsonykor már inkább eső, helyenként ónos eső eshet

2012. december 23., vasárnap
Karácsonykor már inkább eső, helyenként ónos eső eshet

Havazás már nem várható karácsonykor, inkább esőre, helyenként ónos esőre kell számítani. A következő napokban melegszik az idő, néhol még a leghidegebb órákban sem lesz plusz 8 foknál kevesebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn, vagyis december 24-én a Dunántúlon többnyire napos, másutt változóan felhős lesz az ég. Az Északi-középhegység térségében lehet erősen felhős az ég, itt eleinte még előfordulhat eső, ónos eső, fagyott eső is. A Dél-Dunántúlon időnként megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon és keleten 0, plusz 5, másutt plusz 6 plusz 10 fok között alakul. Kedden, karácsony első napján a Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható néhány órás napsütés, az ország északkeleti negyedében ugyanakkor erősen felhős, párás, foltokban ködös időre van kilátás, néhol szitálással. A délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható, a maximumok plusz 4 és plusz 16 Celsius-fok között alakulhatnak. Szerdán, karácsony második napján az Alföld kivételével több helyen várható eső, zápor. A szél helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között várható, míg a nappali csúcsértékek általában plusz 5 és plusz 10 fok között, délen plusz 11 és 13 fok körül alakulhatnak. Csütörtökön az ország jelentős részén néhány órás napsütés ígérkezik. Délelőtt a Tiszántúlon, estétől nyugaton lehet eső, zápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke csütörtökön és pénteken is mínusz 1 és plusz 4 fok között várható, a maximumhőmérséklet csütörtökön plusz 4 és plusz 10, pénteken plusz 4 és plusz 9 fok között alakulhat. Szombaton többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok közötti értékekre lehet számítani, a nappali csúcshőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között várható. Vasárnap is lehet helyenként kisebb eső, zápor. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke mínusz 3 és plusz 2 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 5 és plusz 10 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.